Mysig villapremiär

Efter en natt på ”villan” åkte vi hem tidigt imorse, i duggregn och kyla men på ett spegelblankt hav, omgivna av drivis. Gårdagen var solig och bjöd på en vacker solnedgång. Vi gjorde allt det vi brukar göra första dagen på villan på våren: kastade ut mattor, täcken, och kuddar på vädring, bäddade med nya lakan, torkade ur kökslådorna och fyllde dem med nya matvaror, räfsade lite löv och så gick jag igenom barnens alla reservkläder och sorterade ut de som dom nu vuxit ur. Och så eldade vi förstås i spisen hela dagen. Det var 10 grader när vi kom dit men när vi gick och lade oss visade termometern 26. Antonia och Amadeus trivdes förstås och slocknade sedan direkt vi lade dem.
Det har varit vinterkläder som gällt minsann och vi kunde konstatera att våren är MINST tre veckor senare än vanligt här i år.
Nästa helg är förmodligen vårbruket i full gång här så då blir det att vara kvar på landbacken.

Foto: Privat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *