Grusprojektet

Här kommer nu en första bild på vad jag skulle med all natursten till, som jag skrev om här. Vi ska alltså använda den som täckmaterial kring planteringar, eller helt enkelt för att skapa olika grusområden i vår (enorma) trädgård. I den här sluttningen växte det, när vi flyttade hit, bara en massa eländigt ogräs och överst några blandade rosenbuskar som inte sett en sekatör på många år. Sluttningen var dessutom så brant att det omöjligen gick att få någon vettig lösning på den. Efter att ha gått med grästrimmern här de första somrarna och stirrat rött på hela skiten, grävde vi ifjol om hela slänten för att få en mer lånngsam lutning på den. Rosenbuskarna togs bort, men jag sparade en, den vita midsommarrosen. Sedan planterade vi dit två stenar, rosenbusken satte jag emellan dem,  samt två dvärgbergstallar nedanför. Nu i veckan har jag jobbat med att gräva bort gräsmattan omkring, lägga täckduk och sedan naturstensgruset omkring. Gräsmattan omkring ska ännu bättras på som synes. Bakom pågår också ett liknande projekt, som ni kanske ser på all jord och på vattenspridaren – mer om det en annan dag. Nu vet ni alla fall vad jag gör i hettan om dagarna. Före- och efterbilder varsågoda!

Foto: Privat

0 svar på ”Grusprojektet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *