Gammeldags växter och helgledigt

Eftersom vårt hus ligger vid ett gammalt jordbruk, och det tidigare på denna plats stod en stor, röd bondstuga, så finn det många gamla växter här också. Växter som inte alls är i vår smak, men som vi ändå inte täcks göra oss av med. Rosenbuskarna och rosentry är ett par exempel. Den sibiriska nunneörten en annan. Den har antagligen planterats ut i syrenhäckarna för att sprida blomsterglädje också på marknivå och hålla ogräset borta. Blomman är sannerligen ingen favorit för min del, men att ta upp kampen mot den är också ett omöjligt projekt med tanke på hur den spridit sig här. En tröst är att den bara blommar nu i maj, och sen försvinner den. Och med en bild på den önskar jag trevlig helg, för nu drar vi ut till ”skären”!

Foto: Privat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *