Slaktboden blir trädgårdsbod

Igår började jag vårstäda i ”magasinet”. Det är ett konstigt namn på ett utrymme som mest kan liknas vid en trädgårdsbod. Det finns i övre änden av vår uthuslänga, och används till förvaring av cyklar, skidor, trädgårdsredskap, snöskottor och dylikt. Dessutom står min farfars gamla, fina snickarbänk där nu. Som kuriosa kan nämnas att någon gång i tiden lär utrymmet ha använts som gårdsslakteri, och i somras döpte våra svenska vänner därför om det  som de först kallade ”cykelboden” till ”slaktboden”, haha. Varför mina svärföräldrar kallat det för ”magasinet” har jag ingen aning om. När vi flyttade hit var det i alla fall proppfullt med saker och bråte som de lämnat kvar efter sig, och våren efter att vi flyttat hit tömde vi hela utrymmet för att få plats med det vi själva ville ha där.
Men – där är väldigt lågt till tak och då alla ytor är omålad stock så är det väldigt mörkt därinne också. I en tidning fick jag imorse syn på de här bilderna från Elfa och genast såg jag mitt eget lilla (stora) vårprojekt framför mig. Vilken dröm det vore att ha en sådan här ordning där, med hyllsystem anpassade just för det som ska finnas där. Men jag får väl börja med att bearbeta maken angående att måla väggarna vita. Bara den övertalningsprocessen blir ett projekt i sig anar jag…

Foto: Elfa International

7 svar på ”Slaktboden blir trädgårdsbod”

  1. Blir no bra he!ja tror att e kallas fö magasine för att di fövara sädsäckar där ett tidevarv, jag håller på me samma projekt i gamla vedlidret, värst när alla upphängnings attiraljer är så dyra bara, men ska fösök att håll bort alla ”så länge lösningar” =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *