Nollställt

Som jag lovade igår kommer här ett par bilder från då utetaket revs ner igår och över hur det nu ser ut vid vår entré när markstenen är borta. FÖRE-bilderna är tagna ifjol under sommaren, så därför ser dom förstås trevligare ut också på grund av grönskan. Även om vi nu kommer att få dras med detta ”sandtag” framför huset halva sommaren så var det skönt att få bort taket, som verkligen inte tillförde något annat än skydd för regn. Stommen var byggd av sågat virke och plasten ovanpå var vit, ogenomskinlig och räfflad. Det nya, som vi dock inte bygger före nästa sommar, ska se ut ungefär som på den inklippta bilden längst ner. Den har jag klippt ut från någon tidning, minns inte längre vilken, och scannat in till arkivet. Nya taket ska alltså bestå av glesa ribbor som släpper in ljus mellan, och sedan klart planglas ovanpå. Hur det hela sedan ska fästas på hustaket är en annan fråga…
Den nya markstenen har jag visat tidigare, här finns en bild på den. Men det lär dröja innan allt är klart. Nu väntar snart vårbruket, hallen är fortfarande inte färdigrenoverad och när Jonas lägger marksten gör han inte som alla andra. Han börjar med att gjuta betongplatta med värmerör i – och före det ska det byggas formar för gjutningen…

Foton: Collage av egna bilder samt bild ur okänd tidning

0 svar på ”Nollställt”

  1. Det kommer att bli så fint när det väl är färdigt!!! Tror jag får ordna så du kommer till Piteå och hjälper mig med planeringen när det är dags för oss att göra i ordning gården, du är så duktig!

  2. Tack! (*växer en cm eller två ;)*) Ett sånt uppdrag vore ju en dröm för mig! Men jag känner mig inte speciellt duktig, för här hemma har vi allting emot oss och hur vi än gör så blir det inte bra. Det beror på att huset är fel svängt, mot söder. Det gör ju att uteplatsen måste vara på samma sida, alltså invid entrédörren. De flesta har ju sin utepklats på baksidan, men där har vi skugga hela dagen – och landsvägen. Så dom som kör längs vägen ser bara baksidan och allt vi INTE gjort där för att få det snyggt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *