Klinkersbekymmer

Vi har nu gått igenom klinkersutbudet i Vasa ett antal gånger och har fortfarande inte hittat plattan med stort P. Den ska vara minst 40×40 cm men helst 50×50 cm, svart men lite gråmelerad så att sand och smutsfläckar inte syns så bra och slät så att den är lätt att hålla ren. Dessutom ska den ha skurna kanter och självklart vara snygg. Det får INTE finnas några inslag av andra färger i den – varken blått, brunt eller annat. Svart ska det vara.
Men  – det finns ingen platta som motsvarar allt detta. Har idag hämtat hem tre olika prover men som synes så slår två av dem över i blått och den tredje i brunt. På K-Rauta har vi hittat en som faktiskt är helt svart, men den är strukturerad och ytan påminner om sandpapper, vilket gör att smutsen också sitter då den fastnat. Det är den plattan som syns på den lilla, infällda bilden. Golvet är klart att läggas i hallen – synd bara att vi inte har något golv att lägga dit nu då!

Foto: Collage av egen bild samt bild från K-Rauta

0 svar på ”Klinkersbekymmer”

  1. Åh, det är verkligen så himla svårt att hitta rätt kakel och klinker! Vi har klinkers i både hall och badrum, dock inte som vi själva lagt utan förra ägarna till huset. Både sorterna är skitsnygga, men det vi har i hallen… När våran superglada hund hälsar på gäster så blir det spår efter hans klor i det. Inget som sätter sig i klinkerset utan man kan ta bort det med en blöt trasa… Så trist att det syns bara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *