Vackert vatten

I lördags var vi i stan för att titta på golvklinkers till hallen. Vi söker en 50×50 eller 60×60 platta med skuren kant och med en svart-grå nyans, helst melerad  på något sätt så att sandkorn, spår efter skosulor och sådant inte syns så bra. Att torka golvet flera gånger om dagen är något jag bara vägrar att göra. Det måste vara praktiskt, så helblanka plattor går bort även om vi tycker att sådana är jättefina. Vi hittade väl inte direkt exakt vad vi sökte, men vi hann inte med alla affärer heller. På Laattapiste glömde jag klinkersplattorna för alla snygga blandare och kranar också. I och med renoveringen av hallen är ju renoveringen av dusch- och bastuavdelningen ett steg närmare, och här är några absoluta favoriter som ska arkiveras tills det är dags. Vad dom kostar vet jag  inte – och jag vill inte veta det heller.
Uppifrån och ner: Hansa´s ”Murano”, sedan Axor´s  ”Shower heaven” och sedan Hansa´s ”Canyon”, försedd med LED-belsyning som ändrar färg efter vattnets temperatur.

Foto: Bilder från ovanstående tillverkare

0 svar på ”Vackert vatten”

 1. När vi renoverade vårt badrum satte vi in kranen på bild 1. Vi hittade den billigt på ebay. Vi gav 50e för den, ny.
  Även om den är fin, skulle jag inte rekomendera den, för speciellt praktisk är den inte, tyvärr.
  Den hålls heller inte ren, eftersom den är av glas.

  1. Tack för din kommentar! Vet att det finns billiga kopior också av Murano… 50 euro låter nästan för lite för att vara ett original, den kostar väl kring 2 000 euro tror jag?

 2. Joo, det är nog en kopia. En väldigt hållbar sådan dock. Kvaliteten har vi inte kunnat klaga på.
  Problemet är att det ständigt är beläggning på glaset, hur mycket man än städar och gnider!
  Vi såg orginalet på Laattapiste och blev förtjusta. Det man skall tänka på om man lägger in en är hurudant handfat man väljer. Då vi såg kranen på Laattapiste passade inte kranen ihop med fatet och då man satte på kranen åkte allt vatten som en båge, rakt ner på golvet 🙂
  Trevlig blogg du har!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *