Bland betongdamm och bergull

Här kommer em liten uppdatering på läget med renoveringen. Idag har det ”pikats” betongplatta och så har arbetet med att sätta igen det nya taket börjat. ”Spotpottorna” är på plats och elkablarna dragna till en del. Den nya väggen har fått gips också. På den ena bilden ser man in i det som förr var ”kallskrubb”, dsv den hade dubbla tegelväggar med isolering mellan för att kunna användas som någon form av kylrum. Där ska vi nu börja förvara alla ytterkläder som det inte är säsong för, med mera. Det bli skjutdörr framför skrubben, som blev mycket större när de inre tegelväggarna revs ner.
Imorgon ska taket isoleras och så ska golvet röjas så att man slipper fram där över helgen. Problemet med den här renoveringen är ju nämligen att det här rummet finns mitt i huset och är en passage till både dusch, bastu, grovkök och källare. Nästa vecka ska golvet gjutas, värmeslingorna ska ner och sen ska det flytspacklas. Därefter blir det en liten byggpaus så att vi ska hinna beställa klinkers, garderober med mera, innan vi fortsätter efter påsken. För påsk lär det ju bli, även om man inte direkt har lust att påskpynta mitt i allt detta. I varje fall inte att binda ihop någon påskkrans till dörren eller köpa krokusar till utekrukorna. För vem skulle se dem bland allt bråte på utsidan…?

Foto: Privat

6 svar på ”Bland betongdamm och bergull”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *