Vår hall

Stommen i den här bloggen utgörs av den ständigt pågående processen med att förvandla vårt 70-talshus till ett hus som vi kan tycka om, trivas i och vara stolta över. Det är en lång väg kvar att gå ännu, trots att vi redan bott här i snart fyra år. Innan vi flyttade in renoverade vi ju två tredjedelar av huset. Det som ännu återstår är den delen där tambur, bastu och duschrum, grovkök samt garage finns. Garaget kommer förhoppningsvis att förvandlas till två nya rum nästa vinter. I sommar kommer vi att fortsätta jobbet med trädgården och då ska äntligen markstenen bytas ut. Men renoveringen som gjordes för fyra år sedan finns inte dokumenterad mer än i form av några bilder, och nu tänkte jag visa några av dem här. Vi börjar med hallen, eller korridoren, som löper genom hela den renoverade delen av huset. Ni vet, på 70-talet byggde man smart. En korridor på sisådär 40 kvadrat mitt i huset.  Och ynka tre sovrum, på 240 kvadrat. Tänk om man fick ta sig ett snack med byggmästaren bakom ritningarna…
Hur som helst, det vi gjorde var att höja taket igen och byta panel (taket var av någon obegriplig anledning nedsänkt med 20 cm), byta golv, riva ner tapeterna och måla väggarna vita, installera spotlights i taket, laminera om dörrarna och bygga om en vägg så att köket blev större och den infällda garderoben för ytterkläder försvann. Tyvärr var det inte praktiskt genomförbart att lägga golvvärme, därför är väggelementet kvar.

Foto: Privat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *