Unika tavlor av gammalt hantverk

För tre år sedan startade Ulrika Björkman företaget Women before us, i syfte att ta tillvara de unika hantverk i form av gamla spetsdukar som de äldre generationerna skapat och lämnat efter sig. Ulrikas förhoppning var att dukarna också ska få pryda dagens moderna hem. Trots ett jättelager av de mest fantastiska kvinnoarbeten från sekel som gått, är Ulrika alltid på jakt efter nya dukar via auktioner och loppmarknader. Tavlorna, som görs i flera storlekar, är vita, men dukarna avger svarta skuggor beroende på den konstnärliga teknik hon använder. Intressant tycker jag, som också har ett okänt antal virkade dukar –  i mitt linneförråd…

Foto: Bilder från www.womenbeforeus.com

0 svar på ”Unika tavlor av gammalt hantverk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *