Runebergsdagen

På fredag, den 5 februari,  firas Runebergsdagen här i Finland och den här tiden på året brukar jag normalt frossa i Runebersgtårtor. Dom är ju hur goda som helst. Hittills i år har jag bara syndat med en enda liten tårta men nu till helgen ska jag baka egna har jag tänkt. Köpte specialformar i silikon just för dessa bakverk häromdagen,  så nu slipper jag stå och bröa kaffekoppar, som jag använt tidigare för att få till den rätta formen på bakverkena i fråga. Kom sedan på att silikonformarna passar perfekt också för frysta desserter, t.ex olika parfaittorn, eller för potatistorn och dylikt. Välinvesterat med andra ord!
Det finns många varianter på receptet på Runebergstårtor men här är det jag brukar använda.

Foto: Eget collage med bilder från Wikipedia samt Iloleipurit.

6 svar på ”Runebergsdagen”

    1. JA du ska definitivt prova! Har du inte formar så kan du smöra och bröa vanliga kaffekoppar som tål ugnsvärme och grädda i dem. Varför skeptisk? Om man inte gillar mandel kan jag förstå men inte annars! 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *