På fredag, den 5 februari, firas Runebergsdagen här i Finland och den här tiden på året brukar jag normalt frossa i Runebersgtårtor. Dom är ju hur goda som helst. Hittills i år har jag bara syndat med en enda liten tårta men nu till helgen ska jag baka egna har jag tänkt. Köpte specialformar i silikon just för dessa bakverk häromdagen, så nu slipper jag stå och bröa kaffekoppar, som jag använt tidigare för att få till den rätta formen på bakverkena i fråga. Kom sedan på att silikonformarna passar perfekt också för frysta desserter, t.ex olika parfaittorn, eller för potatistorn och dylikt. Välinvesterat med andra ord!
Det finns många varianter på receptet på Runebergstårtor men här är det jag brukar använda.
Hmmm….det där var något nytt för mig och liiite skeptisk blir jag allt. Kan det vara gott? Kanske måste prova…
JA du ska definitivt prova! Har du inte formar så kan du smöra och bröa vanliga kaffekoppar som tål ugnsvärme och grädda i dem. Varför skeptisk? Om man inte gillar mandel kan jag förstå men inte annars! 🙂 Kram!