Igång!

Nu är vi igång! Imorse klockan åtta gick startskottet för renovering del två av vårt hus. Men jag ska erkänna att det in i det allra sista var osäkert var vi egentligen skulle börja på. Tanken var ju från början att varmgaraget, som vi nu delvis använder som grovkök, skulle byggas om till gäst- och arbetsrum som etapp ett. Därefter stod tamburen på tur, och sist gästtoaletten, relaxavdelningen samt bastu och dusch. Nu blev det dock så att vi skjöt upp garagedelen på framtiden och satte kofoten i tamburen istället. Ja, vi och vi. Själv har jag tillbringat dagen med att koka ur tre saftmajor, vilket tog nio timmar, och samtidigt underhålla småsjuka och smågnälliga barn. Maken och våra två byggpraktikanter som kom i morse har jobbat ute i kylan med att riva entrén, som i och med detta ska byggas om totalt.

På före-bilderna här nedan ser man ju hur otroligt ogästvänlig och ovälkomnande vår entré är och har varit. Mörk som en gruva. Dessutom med två ingångar och likadana ytterdörrar intill varandra – en till ett litet, fullständigt onödigt vindfång, och en till den större tamburen. Dessa två ska nu bli en, och nedan ser ni också dörren som vi valt. På båda sidor om den kommer 50 cm breda fönster.  Ytterväggen ska alltså flyttas utåt också, så att den gamla rivs.

Sista bilden tog jag mitt på dan idag. Ni får hålla i åtanke att det gula teglet ska bli vitt också småningom. Nu ska vi skissa lite på fortsättningen och fundera kring de övriga fönstrena och på vilka väggar skjutdörrsgarderoberna ska placeras i den nya tamburen.

Foto: Collage av privata bilder samt bild från Fenestra

0 svar på ”Igång!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *