Från baby till barn till…

Satt och surfade på Sköna Hems sidor igår och hittade en artikel från ifjol om hur man inreder barnrummet på smartaste sättet – med tanke på hur snabbt åren går. Det här var något som vi tog fasta på genast vi började planera våra barns rum. Istället för uttalade baby- och barnmöbler så köpte vi direkt hyllor och bänkar i serierna Expedit och Lack från Ikea. De kan hänga med hur länge som helst. Till hyllorna har vi köpt Branäs-korgar och Lekman-lådor där leksakerna förvaras. En för lego, en för dockorna, en för alla pussel, en för ”rassel”, en för klossar och så vidare. Antonia fick då hon fyllde fyra också ett skrivbord som hör till Expedit-serien. Det skruvas fast i hyllan och således har hon förvaringsfack precis intill sig då hon sitter och pysslar. Dessutom är skrivbordet djupt och det finns plats för mycket grejor på det. Istället för de typiska babyfärgerna rosa och ljusblått har vi också valt andra färger att inreda deras rum med. Textilierna kan hänga med länge på det sättet.

”Fem blir tio blir tonåring – i en rasande fart! Ett rum med enkel bas, vita toner och smart förvaring är därför en bra grund. Sedan får detaljer och textil spegla framfarten från liten till stor.”


Foto: Bild från Sköna Hem


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *