Modern trädgårdsbok

Jodå. Tredje gången jag ligger i influensa på fem månader. Termometern visade 39,5 redan igår kväll och jag har inte sovit mycket inatt. Redan imorse hade jag över 39 igen och ingen vanlig febernedsättande medicin har haft någon verkan. Tack och lov hade vi ett receptbelagt hemma också, rena rama knarket, och tack vare det kan jag nu vara uppe en stund.
Jag har legat och bläddrat i boken Trädgårdens Form av Margareta Diedrichs, som jag nu äntligen har hemma. Har länge velat ha den boken och den blev ingen besvikelse. Äntligen en modern trädgårdsbok, där stilrena krukor och bambu fått förtur framom gamla rosenbuskar och trista perenner. Tyvärr utgår bokens planeringsråd ut från att det är en traditionell gårdsplan/tomt man har, med entré direkt från gatan och gräsmatta bakom huset. Så ser det dock sällan ut på ett jordbruk som vårt, och mycket av hennes rumstänkande går överhuvudtaget inte att tillämpa hos oss. Men vi plockar russinen ur kakan helt enkelt, och har redan hunnit komma fram till flera bra, nytänkande lösningar kring vår trädgård och vad som ska göras i sommar. Eller nästa…

Foto: Collage av skärmdumpar från AdLibris

0 svar på ”Modern trädgårdsbok”

 1. Vad kul att planera trädgården nu när det är på väg mot vår. Hoppas du blir bättre snart, jobbigt att va sjuk.
  Svar: Jag vann faktiskt en inredningskurs som är en distansutbildning i Göteborg på 8 veckor. Man läser allt möjligt men bland annat homestyling!
  Kram Rebecka

  1. Vilken vinst! Jag har sökt just distansutbildningar i inredning, i Sverige. Bor själv i Finland. Kan du länka till utbildningen eller ge mer info?
   Tack på förhand!!
   mvh Anna / Sand´s Drömmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *