Förvaringstips för pantflaskorna

Tänkte dela med mig av hur vi löst det här med förvaringen av alla pantflaskor och -burkar som kommer i ett hushåll. Ja, åtminstone i vårt… Vi släpar aldrig med oss panten varje gång vi handlar, utan först när vi har två fulla sopsäckar – vi pratar alltså 200 liters säckar här – så lämnar vi in panten. Barnen hjälper till med detta och de får sedan ta pengarna och köpa vad dom vill för dem. Tidigare hade vi flaskorna i några större plastlådor, men de var otympliga att ta med sig till affären och att plocka över alla flaskor till plastkassar är ju inte så lockande. Så vi köpte två Antonius-tvättkorgar från Ikea och placerade dem i grovköket. Innuti själva tvättkorgarna sätter vi sedan alltid en soppåse och så slänger vi flaskor dit. När de är fulla är det bara att rulla korgarna till dörren, lyfta bort sopsäcken med flaskorna i och slänga den i bagaget.

Foto: Bilder från Ikea med eget kludd

0 svar på ”Förvaringstips för pantflaskorna”

  1. Visst är de fina! Gillar dem jätte mycket.
    Smart förvaring av pantflaskor. Det värsta med att bo i lägenhet är ju var man ska göra av med allt sånt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *