Världens vackraste pepparkakshus

När jag tittade på Nyhetsmorgon i helgen blev jag lite sugen på att bygga ett eget pepparkakshus. Konditorn Magnus Johansson (som jag för övigt varit på kurs med i Umeå i några dagar inom ramen för projektet Gastro Botnia för några år sedan ;)) byggde ett stort pepparkakshus under programmets gång. Hur jag skulle få till det hela här hemma vet jag dock inte. Gör jag det med mina två hjälpredor så slutar det ju i både kaos och katastrof, och gör jag det när dom somnat blir dom säkert besvikna om dom inte fått vara med. Så kanske det får vänta ett år till.
Jag surfade dock runt lite i jakt på inspiration, men blev inte alls imponerad av de olika matsajternas bidrag i ämnet. Men så är jag också bortskämd. När jag var barn fick vi nämligen helt fantastiska pepparkakshus av min mammas väninna, som är en riktig konstnär då det gäller detta. Hon är varken bagare eller konditor, utan jobbar med helt andra saker. Vilket är lite svårt att tro när man ser hennes skapelser. Här är en bild av ett av husen vi fick. Det var antagligen i slutet på 80-talet, vilket betyder att det är 20 år sedan. Helt otroligt… Pappa har tagit bilden som jag nu scannat. Mer än någonsin gäller därför copyrighten!

Foto: Privat

4 svar på ”Världens vackraste pepparkakshus”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *