Väggtexter

När hälsan och allt annat går emot en får man glädja sig åt det materiella tingen istället. Varje gång jag kommer ihåg att vi faktiskt kommer att få nya soffor i januari blir jag glad. Med sofforna följer ju också ett helt nytt vardagsrum.
De nuvarande sofforna sålde Asko för ett antal år sedan under färgkoden ”beige”. Så såg dom också ut under lysrörsbelysningen i varuhuset. Hemma insåg vi direkt vi bar in sofforna att dom inte alls var beige – dom var aprikosfärgade. Ja, just det. Aprikos. Eller som Lulu Carter kanske skulle ha sagt – som en kaskadspya. Som tur var funkade den färgen dock ganska bra med tavlan som skulle hänga ovanför. En oljemålning av min morfar, som var konstnär. Jag tycker om tavlan och ramen den sitter i är perfekt till. Också till dom aprikosfärgade vällingsofforna. Dessa två ting har styrt valet av alla textilier i rummet sedan dess också och färgskalan har därmed tvingats innehålla endast beige, guld, naturvitt och dylikt. Varma färger.

Men nu stundar äntligen nya tider. Svart, grått och björk kommer att dominera det nya vardagsrummet och därmed kan man också leka mer med accentfärger. Tavlan kommer att få en ny plats någon annanstans i huset och det som hänger på väggen ovanför soffan ska anpassas till de nya sofforna. Eller hänger och hänger – vi funderar på att beställa en väggtext. Det innebär dock också att tapeterna ska ner och väggarna ska målas vita istället… Men det är väl en lämplig sysselsättning i januari efter alla helger!?
Vad det ska stå på väggen är en annan fråga. Har surfat runt nu och här är några alternativ som jag kan tänka mig. Men man kan ju också designa en helt egen text, vilket ju vore det allra roligaste och mest personliga. Som tur är har vi några veckor på oss att fundera ännu.

Foto: Collage av bilder från Unik Dekor, Vimsa Dekor och Supergrafik.

0 svar på ”Väggtexter”

  1. Jag röstar på ENJOY small little things. För texten men mest för själva layouten av väggordet. Annars har jag nyligen fått ett bra citat. Jag menar inte som ett väggord hemma hos er men du får det i alla fall (om du inte har det): ”Livet består inte av att vänta ut stormarna. Det handlar om att lära sig dansa i regnet”. Ha en bra dag!

  2. Du har en jättefin blogg!
    Almanda i Malax (Anna-Lena och Janne Sjöström) är återförsäljare åt Sagaform. Och Taitex i Smedsby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *