En lantlig jul

Ja, jag har ju redan sagt det några gånger. Den lantliga stilen är ju inte vår stil. Men – det betyder inte att jag inte gillar den! Nej då, jag älskar att titta på sådan typ av inredning också, men jag har helt enkelt valt bort den eftersom jag tror att jag skulle tröttna på den snabbare. Och eftersom jag nog attraheras ännu mer av den avskalade, stilrena och skandinaviska stilen.
Men så här inför julen kan detta vara frustrerande ibland. Det finns inte speciellt mycket modernt och stilrent julpynt att köpa här och lite vill man ju pynta ändå. Och är det mysigt man vill ha det – och det vill man ju i decembermörkret – så är ju förstås den traditionella och lantliga stilen helt klart en vinnare. Så kanske någon gång – kanske – kommer jag att pynta så till julen också. Vi får se.

Här är i alla fall ett inspirationscollage som jag plockat ihop av lite saker som jag i så fall gärna skulle vilja ha i mitt kök, vardagsrum och sovrum. En favorit är definitivt hissgardinen och kökrengöringen med doft av kanel och apelsin från Balders Hage. En webbshop som jag upptäckte i somras då jag letade efter en gammaldags Pippi-/Fiskartröja. (Såg förresten att de nu också hade plädar med samma mönster. En sådan kommer garanterat att inhandlas till sommarstugan nästa sommar…)

Paketlack: Stilero
Julstrumpor: Stilero
Glöggservis: Cosas
Köksrengöring: Balders Hage
Kuddar: Indiska och Balders Hage
Pläd: Hemtex
Snöre: Balders Hage
Lykta: Ikea
Gardin: Balders Hage

Foto: Eget collage av bilder från ovannämnda företag och webbshopar

0 svar på ”En lantlig jul”

  1. Visst är det en underbar stil den gammeldagsa också. 🙂
    Fina saker du har valt ut.
    Ha det bra!
    /Malin Inspiration & design

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *