Vinterfönster

Efter gårdagens storstädning kändes det bra att få byta gardiner i kök och vardagsrum idag. Egentligen brukar jag göra det först till Lilla Jul, dvs första advent, men nu kände jag för att få det gjort före födelsedagarna börjar avlösa varandra här. Och det är inga klassiska julgardiner i rött, så dom funkar både länge före och länge efter julen. Vardagsrummet har jag i ett par år nu pyntat i guld til julen, och köket i silver. Gardinerna och möblerna har styrt detta. Det är klart att jag helst skulle vilja ha samma gardiner och samma färgskala i båda rummen, men så länge vällingsofforna hänger med funkar det bara inte. Så ett år till får dom hänga med, de guldiga gardinerna i tyget ”Ananas” från Marimekko. Och med tanke på att det är ett mönster som deisgnades 1962, och att det fortfarande finns kvar i sortimentet, så borde det ju vara gångbart i år också. Men nästa år – då hoppas jag på svart, vitt, grått och silver – så att man äntligen kan plocka in lite julrött som accentfärg också.

Ananas'Foto: Egen bild samt produktbild från Marimekko

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *