Jihooooooo!

Äntligen!!! Beslutet som man väntat hur länge som helst på  kom sent igår kväll via Vasabladets hemsida. Ikea kommer till Vasa! Inte en dag för tidigt är det. Varuhuset blir Ikeas sjätte i Finland och byggstarten beräknas ske tidigast sommaren 2011. Det är långt till öppningen med andra ord, men den som väntar på något gott… Dessutom drar ju Ikea med sig en hel drös med andra, mindre affärer, som kommer att etablera sig i gallerian som ska byggas samtidigt på samma tomt. Man får hoppas på en massa fina inredningsaffärer där också.
Den allra första kontakten mellan Ikea och Österbotten kom till tack vare Korsholms kommuns kommunalpolitiker Stig Beijar, som på eget initiativ sände ett brev till Ingvar Kamprad själv. Ett djupt och innerligt tack till Stig alltså. Nu får vi bara vänta och längta.

Foto: Ikea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *