Avdentshelgen

Igår firade vi vår fyraåring med släktkalas. På kaffebordet fanns bland annat en Fåret Shaun-tårta och hemgjord smörgåstårta. Födelsedagsbarnet självt var dock gnälligt hela dagen och det fick sin förklaring på eftermiddagen då hennes panna var kokhet. Mot kvällen visade termometern nästan 39 och inatt hade den helt säkert gått över 40. Men princessklänningen – favoritpresenten från mormor – har hon behållit på hela dagen ändå – idag också.

Eftersom det också var Lilla Jul igår kastade tomten sedvanligt in varsin lillajulsklapp åt dem innan det var sovdags och dags för välbehövlig vuxentid med bastu och sedan ostbricka framför Robinson.

Och idag är det alltså första advent – även om det är svårt att tro då man blickar ut genom fönstret. Många, många, fina adventsljusstakar har jag sett på inredningsbloggarna igår, men själv följer jag fortfarande mottot ”less is more” och därför får några Kivi-lyktor fungera som adventsljusstake hos oss.

Dagen har jag tillbringat med en vända på stan och sedan hämtade jag lilleman för att åka till mamma på julgröt dit hela släkten var inbjudna idag. Det är pappas födelsedag idag också, så självklart var jag och tände några extra ljus på hans grav.

Foton: Privata

0 svar på ”Avdentshelgen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *