Adventsljusstakar

Lovade ju skriva om adventsljusstakar också. Något som inte alls ligger mig lika varmt om hjärtat som adventsstjärnor. Fråga mig dock inte varför. Det måste vara något som ligger i sedan barndomen. Den klassiska, orangegula pappersstjärnan som hängde i köksfönstret var nästan magisk. Något av det vackraste som fanns, tyckte jag, som barn. Ljusstakarna – ja, det var ju bara vanliga små glödlapmor det på rad.
Sedan dess har det ju hänt enormt mycket inom denna genré. Idag finns det hur många olika pappersstjärnor som helst alla välja mellan, i alla färger, och även ljusstakarna har kommit i ett otal nya varianter. Fram tills idag har vi bara haft en enda ljusstake, men idag köpte jag en till. Och eftersom jag inte kan med detta att sätta stora summor pengar på design då det gäller något som bara ska stå framme under en begränsad tid, så är det budgetalternativen som gäller för vår del. Här nedan ser ni dem – Roma från Clas Ohlson och Oxford från Markslöjd är alltså de som lyser i våra fönster just nu. Intill ser ni originalen – som förstås kostar tio gånger så mycket. Visst är dom snyggare också – men är dom tio gånger snyggare? Vilken variant föredrar ni?

Foto: Eget collage av bilder från Smak Design, Markslöjd, Design House Stockholm samt Clas Ohlson

0 svar på ”Adventsljusstakar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *