Rosa bandet

I oktober samlar Rosa bandet-kampanjen in medel för högklassig inhemsk bröstcancerforskning och professionell rådgivning. I Finland ordnades Rosa bandet-kampanjen för första gången år 2003. Antalet samarbetspartners, kampanjens välkändhet och intäkter har vuxit från år till år. År 2009 ordnas kampanjen redan för sjunde gången i Finland. och i år är kampanjens tema Återgång till vardagen och drömmarna. Kampanjen kännetecknas av ett rosa sidenband, som är en symbol för kampen mot bröstcancer runt om i världen. Bland årets samarbetspartners finns bland andra Ittala. Köper man en liten, rosa Aalto-skål donerar man samtidigt 1,60 euro till kampanjen. 

Rosa Bandet collage

Foto: Collage av bilder från Iittala och Cancerstiftelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *