Iittalas höst

Lagom till julkommersen lanserar Iittala sin förnyade webbshop och just nu kan man beställa fraktfritt vid köp över 100 euro. Bland höstens nyheter finns ju bland annat flera produkter i den nya färgern purpur, som tilltalar mig mycket. Här i form av Kivi-lyktan samt lyktan Lantern, som också är en personlig favorit. Den finns i två olika storlekar. Den mindre är 19 cm hög och kostar 69 euro. Den större är mäktiga 60 cm hög och går loss på 299 euro. Inget för en småbarnsfamilj måhända!

Pure purpur

En evig klassiker är Timo Sarpanevas gjutjärnsgryta från 1960, som ligger högt på min önskelista. En riktig designikon.
Den som gillar julkalendrar för vuxna kan ta del av en sådan på Iittalas hemsida också från och med den 1 december.

Sarpaneva_cast_iron

Foton: Eget collage med bilder från Iittala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *