BLOSSA 09

Årets glögg från Blossa, med smak av clementin, har funnits ute ett par veckor redan på svenska Systembolaget.  Tidigare år har den bland annat smaksatts med pomerans, havtorn, vinteräpple, hjortron och blåbär. Men här i Finland får vi klara oss utan Blossa i år. Som monopolföretag är Alko förpliktat att behandla alla produkter och leverantörer jämnlikt. Leverantörerna får offerera produkter, som sedan testas blint och de bästa produkterna väljs sedan in i sortimentet. Tyvärr klarade sig inte Blossa 09 i blindtestet i år, och kom därför inte med i sortimentet. ”Vi har haft den i sortimentet tidigare år och den har varit omtyckt bland kunderna”, säger man på Alko. Trist, även om clementin inte tillhör mina favoritsmaker. Flaskan är i alla fall designmässigt en skönhet bredvid de flesta andra glöggflaskor måste jag säga!

Blossa_09_Clementin_Frukt_GlasFoto: Bild från blossa.se

3 svar på ”BLOSSA 09”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *