Beslutsångest

Det pågår dramatik i köket. Eller rättare sagt, ”ramatik”.
Idag kunde jag hämta ut lillemans ettårsbilder och i det paketet ingick förstås ett par förstoringar också som nu ska hitta sin plats någonstans i huset. Men innan jag kommit så långt att jag kan börja fundera på var dom ska hänga, måste ramproblemen lösas. Och det är inte så bara. Jag har haft beslutsångest över alla fotoramar i huset i flera år nu men aldrig tagit tag i saken. Eftersom jag hade förmånen att jobba på en fotostudio under mina studieår har det blivit en del förstoringar och därmed också en del olika ramar, eftersom jag då alltid förde tavlorna på inramning till en konstaffär. Med andra ord har alla tavlor en ram som passar med bilden, men ramarna passar inte med varandra…

Numera har jag också en mycket stramare inredningsstil än då, vilket gör att jag helst skulle vilja byta varenda ram i huset till IKEA´s Ribba-ramar. Dom är stilrena och enkla, och allt skulle liksom hänga ihop. Men dessvärre kommer inte alla bilder till sin rätt i Ribba, eftersom det är en så pass smal och enkel ram. Våra bröllopsfoton skulle bli helt menlösa till exempel, jämfört med nu, i sina maffiga guldramar som verkligen framhäver dem. Men som däremot inte passar in i huset.

Så vad ska jag göra? Hur ska jag lösa detta i-landsproblem? Jag sliter mitt hår och kommer ändå ingen vart. Och jag vill ju få upp de nya tavlorna – nuuuuu!

Ramar

Foto: Privat

0 svar på ”Beslutsångest”

  1. Jo, det är ett i-landsproblem – men inte mindre problem för det…
    Min första rationella tanke: Använd Ribba där det funkar med fotot. Gör något trevligt med resten av ramarna – spraymåla eller ”klä över”… då blir det ändå bara ”två” sorter.
    Eller beställ ”Ribbaram” av en snickare (J) med rätt storlek och bredd för de stora fotona.
    Säger en som TÄNKT på foton i ramar i femton år…och har några Ribba i förrådet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *