Sandholms exteriör – ett förvandlingsprojekt modell större

Välkomna upp på vår gård. Så här ser det ut, huset från -71, som vi bor i. Innan vi flyttade hit i mars 2006 renoverade vi största delen av insidan. Ännu återstår bastuavdelningen, grovköket samt en ombyggnad av farstu och ingång. Och det är bara på insidan alltså. Utsidan av huset har fått vila fram till i år – istället har vi de tre sista somrarna lagt all energi på sommarstugebygget och på trädgården, som är ett kapitel i sig – och som jag ska återkomma till senare. Men i sommar började jag på med fasaden. Den bruna panelen ska bli svart och framsidan är klar. Dessutom målade jag om sockeln på huset, från grön till svart. Tanken är sedan att tegelytorna ska slätrappas och målas vita. Taket ska bli svart, alternativt grafitgrått, och ny marksten ska läggas. Det gamla taket över uteplatsen ska rivas och i och med den nya stenläggningen ska det förstås ändras om en del i trädgården samtidigt.
Exakt när allt detta sedan förverkligas återstår att se. Men om fem år ska det nog vara gjort hoppas vi!Sandholm 2

Foto: Eget collage av egna bilder samt bilder från Götenehus och Starka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *