Båtutflykt

juni 30, 2011 on 8:23 e m | In Familjeliv, Skärgårdsliv, Sommar | No Comments

Hettan var nästan olidlig på land idag, och efter lunch tog Jonas ledigt resten av dagen så att vi kunde kasta oss i båten och fly till havs. Vi åkte ut till Mickelsörarna, besökte den före detta sjöbevakningsstationen, numera Forsstyrelsens naturstation, och cruisade runt och njöt.

Vi gled förbi Järnstången, holmen som länge var i släktens ägo men som min gammelmorbor sålde vidare på ålderns höst. Vilka minnen man har därifrån… Nu är det säkert 20 år sedan jag var i land där senast. Vackrare holme får man leta efter.

Foto: Privat

Ernst i rutan igen

juni 30, 2011 on 8:40 f m | In Sommar, Tips, Tv, Bloggar och Böcker | 1 Comment

Missa inte säsongspremiären av Sommar med Ernst ikväll! I årets programserie står ett gammalt sädesmagasin på tur för upprustning, i övrigt följer det samma stil och upplägg som tidigare år. Här kan man läsa mer om årets Sommar med Ernst.

Foto: Eget collage, bild från Expressen

Aloha

juni 29, 2011 on 11:20 f m | In Mat och dukning, Önskelistan, Sommar, Tallören | 1 Comment

Sagaform blir man aldrig besviken på och den här servisen med somriga glas och tillhörande tillbringare vid namn Aloha, formgiven av Lotta Odelius, skulle passa fint ute på Tallören.

Även här hemma borde vårt glasförråd fyllas upp, eftersom det just nu mest består av en massa udda glas i olika former, då resten gått sönder vartefter. Skulle gissa att det är ett vanligt fenomen hos barnfamiljer.  Eller  är det bara våra barn som alltid lyckas med at både välta och ha sönder glasen?

Foto: Skärmdumpar från Sagaform

Skärgårdsliv

juni 28, 2011 on 8:44 e m | In Inredningstidningar, Skärgårdsliv, Sommar, Tips | No Comments

Lite blandad inspiration till skärgårdslivet, sommarstugan, torpet eller vad man nu vill. Allt från Sköna Hem.

Foto: via Sköna Hem

Praktisk väska

juni 28, 2011 on 7:49 f m | In Förvaring, Ordning och reda, Shopping, Skärgårdsliv, Sommar | 1 Comment

Tillbringade en stund på sommarrean igår men fyndade inget stort, bara något smått åt barnen. En ny strandväska blev det också från Hemtex. Tycker dessa kassar är otroligt praktiska och rymmer hur mycket som helst. Packar hellre alla attiraljer som ska med till Tallören i dylika kassar än i vanliga ryggsäckar eller sportbagar. Och nu har vi strålande väder så det blir en dag på stranden!

Foto: Hemtex

Väggtexten

juni 27, 2011 on 12:30 e m | In Pyssel och pynt, Skärgårdsliv, Tallören | 2 Comments

Här är då väggtexten som återfinns i ”bastukammaren” på Tallören.  Oerhört svårt att fota i det lilla rummet utan ett vidvinkelobjektiv, men ni ser säkert vad det står ändå.Även denna kommer alltså från Stilcompaniet.

Men här har jag inte tid att sitta nu – återkommer senare!


Den midsommaren

juni 26, 2011 on 7:48 e m | In Blommor, Skärgårdsliv, Sommar, Tallören | No Comments

Hej där! Efter en lång helg fylld av bastubad, massor med god mat och dryck, trevligt sällskap, utflykter och annat kul är vi tillbaka i verkligheten. Har inte orkat vara så flitig med kameran i helgen och efter en snabb genomgång av minneskortet kunde jag konstatera att de bilder som blivit tagna borde censureras av en eller annan orsak. Så denna söndagskväll bjuder jag bara på en bild av lite skärgårdsblomster, plockat på en lite ö så full av fågelbon att man knappt vågade sätta fötterna på marken där. Jag tror vi räknade till över 30 bon på ungefär lika många kvadratmeter.

Foto: Privat

Bastun överträffade alla förväntningar och vi har eldat dag och natt hela helgen känns det som. Men bilder kommer som sagt en annan gång. Den andra och sista väggtexten monterade jag upp igår dock och den borde jag väl få upp en bild på senast imorgon.


Mot bastulaven

juni 23, 2011 on 12:19 e m | In Skärgårdsliv | 3 Comments

Efter en svettig förmiddag på köket är nu allt klart och förberett till midsommarbuffén, och bara väskorna är packade så åker vi ut till Tallören för fyra dagar. Ikväll blir det dessutom invigning av bastun där, något som jag väntat på i sex år! Vi tänkte först måla hela bastun svart, som på bilden, men fegade ur. Bilder utlovas till nästa vecka. Trevlig midsommar!

Foto: Tikkurila

Midsommarmix

juni 22, 2011 on 8:50 e m | In Mat och dukning, Photoshop-lekar, Pyssel och pynt, Skärgårdsliv, Sommar, Tallören | No Comments

Ett lite collage så här inför midsommar. En mix av allt möjligt som kommer att finnas med i vårt firande: Fleecefiltar, eftersom ingen vidare värme har utlovats, levande ljus, Club-glasen från Sagaform i havets färger, Boule- eller bocciaspel är alltid kul när man är några stycken, en kanna mojito ska definitivt tillredas och så ska vi äntligen få inviga vår bastu, och Dermoshops bastutvål är ett måste på villan. Filten och ljuset kommer från Hemtex och spelet från danska Skagerak. Lyxigt värre och inte direkt i vår prisklass. Men drömma går ju an!

Foto: Eget collage av bilder från ovanlänkade sidor

Årets midsommartårta

juni 22, 2011 on 8:53 f m | In Mat och dukning, Sommar | No Comments

Årets midsommartårta hittade jag här tack vare tips från denna bloggerska. Hoppas den blir lika god som den låter!

Foto: Eget collage, bild från Ica Buffé

Nästa sida »

Powered by WordPress with Pool theme design by Borja Fernandez.
Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^