Väggtexterna

september 30, 2010 on 6:25 e m | In Hall och entré, Hemma hos oss, Personligt | 6 Comments

Minns ni väggtexterna jag skrev om i vintras? Vi beställde tre olika, och två av dem, de mindre, är uppsatta. En i sovrummet och en i hallen/korridoren.  Har dock aldrig visat hur resultatet blev, så här kommer nu en bild på den ena, som satte upp vid ett av våra bröllopsfoton. Den tredje, som är väldigt stor, tänkte vi ha i vardagsrummet, men eftersom vi inte bestämt oss  för om vi ska behålla tapeterna eller måla väggarna helvita, så ligger det på is ännu. Jag var i alla fall jättenöjd med texterna, som jag beställde från Stilcompaniet.

Foto: Privat

Med utsikt

september 30, 2010 on 10:20 f m | In Arkitektur, Snygga hus | 1 Comment

Sämre kan man ha det, eller hur? En skärgårdsdröm ritad av Arkitektkontoret Waldermarson Berglund. Fler bilder hittar ni här.

Foto: Åke E:son Lindman via mixr.se

Malaga i vardagsrummet

september 29, 2010 on 7:34 e m | In Hemma hos oss, Huset på Sandholm, Inredningsmaterial, Möbler och textil, Personligt, Vardagsrum och sovrum | 3 Comments

Nu har de nya gardinerna hängt uppe i vardagsrummet och köket en tid, men jag har inte hunnit ta några bra bilder – fast jag lovade göra det. Har ju egentligen inte visat några bilder alls från vårt vardagsrum här på bloggen någon gång, och det har sina skäl. För det första är jag extremt missnöjd men taket, som jag skulle vilja måla vitt eller byta till en ljus panel, fullsmattrad med spottar förstås. Belysningen där är under all kritik nu. För det andra har jag grym ångest över klinkersplattorna vi valde till muren som går från spisen och längs hela tegelväggen. Vad vi ska göra åt saken vet jag inte. För det tredje ska flera av möblerna bytas ut – bland annat den vilsna fåtöljen som inte har något att göra med sofforna, och golvlampan då, som jag skrivit om tidigare. Men här är nu i alla fall några bilder där de nya gardinerna syns, i mitt favoritmönster Malaga från Borås Cotton. Soffbordet och en sideboard som inte finns på bilden är från BoConcept, sofforna från Isku och bänken vid fönstret från Ikea. Fåtöljen och golvlampan som lever farligt är båda från Jysk.

Foto: Privat

Deo-gulle

september 29, 2010 on 11:18 f m | In Familjeliv, Foto, Personligt | 3 Comments

Lite fler bilder på Amadeus som jag tog förra veckan. Liten men tuff – eller borde man säga tvärtom? Han går ingenstans utan sin ”enge” (=välling) och ”tason” (=trasan). Och så får det vara, en stund till. För han är ju min baby, fast han fyllt två…

Foto: Privat

Vita vitvaror

september 28, 2010 on 10:36 f m | In Förvaring, Kök, Trender | No Comments

Nu ska tydligen vitvarorna vara vita igen, om man får tro Hus & Hem. Själv är jag otroligt nöjd med våra maskiner i aluminium, som vi valde framom det rostfria. Jag skulle nog inte byta ut dem på många år ännu även om jag fick välja nya. Men visst, i den här nya designen med knivskarpa kanter och handtag så gör sig dom vita också riktig fint i ett vitt kök.

Foto: Hus & Hem

Sökes: Snygg golvlampa

september 27, 2010 on 6:04 e m | In Design, Lyx eller budget, Möbler och textil, Shopping | 3 Comments

I flera ÅR har vi sökt efter en ny golvlampa till vårt vardagsrum. Utan att hitta någon vi gillat, till ett vettigt pris. Det man får punga ut med för en designlampa anser jag nämligen inte vara riktigt vettigt, om man nu inte är gjord av pengar. Min favorit hittills har varit Le Klint´s ”Snowdrop”, men den veckade skärmen kommer jag inte helt överens med och som sagt – inte priset heller. Tack vare det här inlägget fick jag dock upp ögonen på en för mig ny, stilren lampa och jag föll för direkt. Den kommer från Nordlux och heter Vanila, och kostar ca 90 euro. Den är väldigt lik AJ-lampan, men faktiskt så gillar jag budgetvariantens formspråk bättre! Så nu gäller det bara att övertala regeringen, så att säga… Priserna på bilen nedan är förstås i svenska kronor, och till vänster Arne Jacobsens lampa, til höger Nordlux´s budgetvariant.

Foto: Proforma och Lampgallerian

Läckra stockhusmiljöer

september 27, 2010 on 9:33 f m | In Arkitektur, Snygga hus | 2 Comments

Vem sa att stockhus behöver vara traditionella och tråkiga? Titta bara på de här fina bilderna från Honkatalot. Oj oj, den som var gjord av pengar ändå…

Foto: Honkatalot

Höstsol

september 26, 2010 on 8:02 e m | In Foto, Höst | No Comments

Solnedgång i kustbyn på lördagkväll, efter att det piskande regnet äntligen hade upphört och molntäcket sprack upp.

Foto: Privat

Årets första skörd

september 26, 2010 on 4:58 e m | In Familjeliv, Höst, Personligt | 1 Comment

Igår kväll, när regnet äntligen upphörde efter två dygn, åkte vi ut till vårt alldeles egna trattkantarellställe och fick plocka en hel korg full med denna underbara svamp. Vi lät de minsta stå kvar, så om ett par veckor får vi skörda igen. Antonia älskar både att plocka, rensa och äta svamp, men Amadeus var mest upptagen med sin nya stockbil som han släpade med sig in i skogen.

Foto: Privat

Helg, regn och eld

september 25, 2010 on 12:26 e m | In Familjeliv, Höst, Personligt | No Comments

Regnet öser ner – det har det väl gjort i två dygn nu utan uppehåll. Jag tar ledigt från bloggen över helgen och ska ägan den här dagen åt något så underhållande som att sortera kläder till en insamling. Ikväll blir det mys framför öppna spisen med god mat. Inspirationsbilden kommer från Brunstad. Härligt med svartvit bas och inslag av ljust trä och lite metall!

Foto: Brunstad.se

Nästa sida »

Powered by WordPress with Pool theme design by Borja Fernandez.
Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^