My style

Ett hem helt i min stil. OMG vilket ursnyggt kök alltså. Och kombinationen vitt + svart + grått med en accentfärg är ju oslagbar. Lägenheten ligger i Göteborg, och för 10 miljoner kronor kan den bli din. Fler bilder hittar du här.

Foto: Bilder från Booli.se

Svarta ribbor

Kika in hos Sara om ni vill se hur mycket ett nytt, modernt staket kan göra för ett hus! Jag har alltid älskat staket med liggande, smala ribbor. Är de dessutom svarta så kan det väl inte bli bättre. Man kan tycka att det är vågat att lägga det på ett traditionellt, rött hus, med vita knutar men friskt vågat, hälften vunnit heter det väl. Jag tycker det blev supersnyggt! Här kan man också se ett exempel på vad ett nytt, dylikt staket gör för en uteplats.

Foto: Eget collage av Saras egna bilder

Helgen i bilder

Hemma igen efter en kall men mysig Villaavslutningshelg. 13 grader visade termometern inne i villan när vi kom dit i fredags! Och lika kallt var det i vattnet. Mamma eldade bastun åt oss på lördagkväll (vår är ju fortfarande inte klar, morr…) och jag tog förmodligen sommarens sista dopp. Sedan myste vi med räkor, kräftor, Västerbottenspaj och ostbricka och tittade på fyrverkerierna och eldarna runt om.  Amadeus och Antonia satt på trappan och tittade på medan Jonas ordnade ett eget lite fyrverkeri för dem innan läggdags. Jag har vilat från kameran i helgen och orkade inte ens försöka få några bilder på fyrverkerierna, men här är några av de få jag tog.

Foto: Privat

Villavslutning med kräftor och raketer

Imorgon är det äntligen dags för en av de allra bästa kvällarna på hela året – Villavslutningen. Jag älskar den högtiden. Det är så stämningsfullt med alla lyktor, marschaller och ljus i mörkret. Att få tända själv och att få se hur det tänds på alla andra villor runt omkring. Och så raketerna förstås! Dessutom har vi förlovningsdag imorgon. Det var just på villavslutningen, den 28.8, som vi förlovade oss ute på Tallören i fullmånens sken. För elva år sen!
Kräftor ska vi också äta imorgon. De senaste åren har vi pga skördetiden och alla andra projekt haft svårt att hinna ordna någon riktig kräftskiva, så vi har infört en tradition med att äta kräftor på villaavslutningen istället.

Villaväskorna är packade, raketerna likaså, och barnen är mer än ivriga över att få vara uppe sent imorgon och få se fyrverkerierna. Och ni over there i Svedala, som kanske inte vet vad Villavslutning innebär, så läs gärna det här, och det här. Det är tydligen så att man åtminstone i Norrland också börjat fira på liknande sätt, med en så kallad Lyskväll eller Stugsista. Kul!På återseende efter helgen!

Foto: Vin & Gastronomi

Myspys och äppelkaka

Regn och rusk utomhus idag. Jag valde mellan att åka på Hemtex´nyöppning eller ut i svampskogen. Det blev en överslagshandling istället, som slutade med eld i öppna spisen och äppelkaka i ugnen. Testade det här nya receptet som finns i senaste numret av Elle Mat & Vin – lika fullspäckad med läckra recept och bilder som vanligt. Försökte mota förkylningen som är på gång med en länk igår kväll. Man kanske kan svettas bort eländet ur kroppen? Men nej, det gick inte. Så ikväll blir det mys i soffan framför elden och sista avsnittet med Ernst. Och så förstås – en bit äppelkaka med kolasås. Och vaniljsås.

PS Hur läcker ser inte äppel- och fetaostsalladen ut då? Och vad smart med äppelmos i dressingen. Nytänkande – I like!

Foto: Eget collage med bild och recept från Elle Mat & Vin

Dekorera med rönnbär

Med risk för att låta tjatig nu, men rönnbär kan verkligen användas på mänga sätt och dom är ju sååå fina. Det gäller att passa på nu när de finns i mängd och massor! Här kommer några dekorationstips. Bilderna är lånade från andra bloggar och sidor och således inte tagna av mig själv. Adresserna har jag inte kvar längre men om någon känner igen så  känn er ärade!

Foto: Lånade från flertalet svenska bloggar samt Martha Stewart.com

En kväll i skogen

Ikväll fick jag chansen att åka ut i svampskogen alldeles själv, utan barn att bära på och hålla efter, och vilken lyx det är. En nödvändig vila för själen. Det bästa jag vet är ju att plocka svamp dessutom! Inte blev det sämre av att skörden var över förväntan heller, speciellt med tanke på mångfalden och att svamparna inte var så larvangripna som dom varit på andra platser i år. Härligt med diversitet i korgen! Karl-Johan, smörsopp, björksopp, fårticka, grönkremla, kantarell, citrongul slemskivling och sandsopp hade jag med mig hem.
Antonia gillar att rensa, så det fick hon göra. Amadeus behövde dock ingen kniv utan var fullkomligt nöjd med att köra grävmaskin i svamprenset och fylla skopan med allehanda rester.

Foto: Privat

Godaste gelén

Igår gjorde jag den första satsen rönnbärs- och äppelgelé. Fler kommer det att bli, eftersom det finns så gott om båda sorterna i år, och eftersom gelén är hett eftertraktad i släkten. Gelén passar jättebra både till vilt- och kycklingrätter, och om man vill kan man spetsa den med lite konjak också. Här kommer receptet!

Foto: Privat, eget collage

Pentik hösten 2010

Hos Pentik går hösten 2010 bland annat i mörk turkos, orange och plommonlila. En kombination jag gillar är den med turkost och brunt. Fler av höstens nyheter hittar ni här.

Foto: Kollage av skärmdumpar från Pentik

Sommar med Ernst

Denna regninga söndag har vi spenderat med en tur i svampskogen, plockat äppel och rönnbär till morgondagens gelékok samt bakat en äppelpaj, haft mamma på middag och kämpat med dragningen av elkablarna i trädgården. Om en stund blir det mys i soffan med veckans avsnitt av ”Sommar med Ernst”, som finns lagrat på digiboxen då vi inte hann se det i torsdags. Slutet hann jag se och det såg lovande ut. Ett utebord gjort av ribbor – I like! Så länge han låter bli rundstavarna är jag nöjd ;)

Foto: Collage av bilder från Hemmakanalen.se