Fredagssvep v3

Här skrivs snart historia i influensa – vi har alla fyra legat däckade i snart en hel vecka och energin har inte heller räckt till för någon datortid. Nu ska jag dock ta mig i kragen och smälla ihop årets första fredagssvep, eftersom bloggmappen ändå har fyllts på lite under veckan. Men nej, jag tänker INTE visa några bilder från veckans mest ombloggade hem som är till salu – det har synts på tillräckligt många bloggar redan. Istället blir det några bilder på temat marmor.

11704689

11704713

I vårt kök har vi inget kakel, utan istället en tapet med glas utanpå. Lösningen är vi jättenöjda med – men tapeten har ju redan länge känts hopplöst omodern. Jag har funderat på en tapet i betongimitation tidigare – när jag såg dessa bilder dök tankarna på marmor upp.

11704713

I samma lägenhet är badrummet inrett med marmor – och det är ju hur snyggt som helst. Frågan är bara – hur länge skulle man tycka det?

11704677

11704707

Bland Fastighetsbyråns bilder fastnade mina ögon även på denna – och längtan ut till Tallören kom som ett brev per post! Fågeltavlorna fick mig att tänka på skärgården och dessa skulle passa fint ovanför Antonias säng – hon är ju minst sagt en fågelentusiast.

11704678

Men men, än så är det långt till vår, och det enda vårtecknet så här långt är väl tulpanerna som man nu kan frossa i. Igår var det tydligen Tulpanens dag dessutom. Vår helgbukett, här med Photoshop-versionen av IG-filtret ”Earlybird”.

Tulpanens dag 2

Nåja, ett annat vårtecken är förstås alla nya klädkollektioner som börjat dyka upp – tillsammans med nyhetsbrev inboxen. Allt fler klädkedjor satsar på egna sportkollektioner, senast i raden är Lindex. Efter en vecka i influensa är träningsabstinensen på smärtgränsen och jag läääängtar både till gymmet och ut på vägarna igen. Detta set med topp och tights från just Lindex skulle jag gärna tröstshoppa just nu. Och så ett par nya löpskor. New Balance har jag länge varit nyfiken på – även om jag betvivlar att man kan få något bättre än Asics Nimbus! Det här är modellen 880 v4 i en av vårens färger. Mumma!

Lindex sport

Från träning till mat – något som det inte blivit så mycket av här denna vecka. Men fredagen till ära tänkte jag försöka åstadkomma veckans första, lagade, varma middag – och hoppas att någon vill äta. Är sugen på att testa denna rätt – fast med fläskfilé istället för karré.

Veckans-favoriter-asiatiskt

Vad det än blir så ska det tillredas till den här låten, som kom ut till förra helgen. Storslaget med Ellie Goulding för Fifty Shades of Grey-filmen, som har premiär den 13 februari i Vasa. Biljetter är självklart redan köpta :) Here you go. Earphones in – volume up!

 

Foton: Fastighetsbyrån, Anna, Lindex och New Balance samt ur boken ”Veckans Favoriter” av Sara Begner

Yard Etc

Allt fler snygga doftljus och pumptvålar dyker upp på marknaden och efter förra veckans Formex blev tydligen nystartade svenska Yard Etc en av de mest omtalade montrarna. Deras produkter med trädgårdstema beskrivs så här på hemsidan: ”For all gardeners and gardenistas who share our passion for growing. Everyday luxury products that enhance and extend the fabulous green feeling. As a reward for your cultivating work. Your love for nature coming right back at ya.”
Snart i ett badrum nära dig? :)

122966-a120739d59d744839cd4c66834762612

122966-89c69745df3948ee9d912589227d0716

122966-47bd4540d4a5455fb8e1cc8fc7ed3092

Foto: via Yard Etc

Lördagssvep

Igår var det ju söndag här i Finland på grund av Självständighetsdagen, och jag ägnade hela dagen åt städning  – därav inget fredagssvep trots ledig dag. Istället blir det ett lördagssvep denna helg. Håll till godo!

Var ska vi börja? Jo kanske med vintern som nu verkar ha kommit på allvar hit. Jag vet inte hur mycket snö vi fick igår, och vinden viner ännu runt knutarna. Det påminner mig om att jag ifjol aldrig hittade den där långa, tjocka, fina vinterjackan jag sökte – utan frös om baken en stor del av vintern. En sådan jacka ligger alltså högst upp på önskelistan till tomten – och nu har jag hittat jackan också. Den är röd, den heter Fayette, kommer från Sebago – och den hänger inne på Jääskeläinen i Vasa. Vink vink tomten ;)

19897315-origpic-c4c036

Andra nödvändiga vintervärmare i adventstider är förstås olika varma drinkar. Irish Coffée och glögg i all ära men man kan ju variera sig så mycket – bara man orkar. Linda Lomelinos blogg är en av ett antal matbloggar jag läser och hon levererar alltid. Som varm chokclad med Cointreau och kanel. Nom nom!

Linda LOmelino

Made by Mary är en annan favoritblogg då det gäller mat, dryck och bakning. I veckan tipsade hon om detta enkla julgodis, som till och med barnen själv klarar av att fixa med lite hjälp. Marschmallows doppade i choklad, med polkaströssel. Då det gäller julgodis är annars klassisk knäck samt de ombloggade Bountybollarna mina personliga favoriter.

MAdy by MAry julgodis

I övrigt har jag i år inte hunnit fundera så mycket på julmaten. Har köpt ett antal tidningar i ämnet, men som vamligt är det bara en som håller måttet. Elle Mat & Vin gör mig aldrig besviken!

Elle 1

Det slog mig häromdagen att jag helt glömt bort att visa slutresultatet av Grey-tavlan jag bad om smakråd kring tidigare i höst. Alla som svarade var överens om vilket alternativ jag skulle välja, och så blev det också. Tavlan hänger sedan en tid tillbaka i sovrummet. Förklaringen är inte så spännande som man kunde tro kanske – det beror helt enkelt på att det inte fanns någon annan ledig vägg att hänga den på ;)

Grey-tavla klar

Apropå färgen grå…
När J skulle köpa ny kostym för någon vecka sedan, blev det en grå och jag hade väldigt svårt med det först – eftersom jag en gång i tiden fick lära mig av en stilkonsult som jag intervjuade, att ”grått klär ingen”. Sedan dess har det tagit mig emot att bära grått, även om jag tycker färgen är jättefin.
Nu har jag bestämt mig för att glömma det jag fick lära mig då, och drömmer för tillfället om en grå, stickad klänning.

113EE1E001_065

Och vad allt kan man inte göra av en grå kostym? Såååå snyggt med bruna skor till exempel, eller andra bruna detaljer. Även med bara vitt och svart är det en klassiker som alltid funkar, som i det här collaget som jag hittade hos Manolo, under det passande namnet Shades of Grey.

MAnolo Shades of Grey

Grått blev ju trendigt, eller det nya svarta, redan för ett par år sedan. En annan trend som kom då var barbrickans renässans, eller Dallas-brickan, som jag skrivit om i ett antal inlägg. Samma fenomen kan man se i badrum också – de finaste flaskorna samlade på en bricka, som här, i en lägenhet hos Alvhem.

SFD495C4FC1EF024AE0BDF4E7513C7E283B_1024x

Veckans citat hittade jag, som vanligt, via Instagram.

cb8f15da765ad18326ff49aa3295a3eb

Been there, done that liksom. Under veckorna som gått har det dock funnits stunder då jag funderat – kan det ske fler än en gång?

Sist men inte minst, lite musik. Inte julmusik, utan en låt som går på repeat i mina lurar för tillfället, i bilen, i köket, var jag än befinner mig.

”When the plane is shaking violently
You wonder will the sky change into heaven
And if all fails
Who is in your last thought then?”

 

Fortsatt trevlig helg!

 

 


Nytt från House Doctor

De nya House Doctor-produkterna som jag köpte från Konglomerat förra veckan var nästan över förväntan. Doftpåsen och rumssprayen doftar ljuvligt av lavendel, och eftersom vi alltid brukar ha en kruka med lavendel på trappan vid Tallören, så sveps man med dit och till sommaren så fort man kommer in i sovrummet nu.

House 2

House 1

Pumpflaskan från L:a Bruket hade gjort sitt i badrummet och nu är den utbytt mot den från House Doctor istället. Den passar perfekt med resten av inredningen och Kivi-lyktorna från Iittala.

House 4

House 3

Foto: Anna

Aeosop + Marimekko = Sant

Varje gång jag ska skriva ett inlägg måste jag numera logga in igen – ett tydligt tecken på att det går för lång tid mellan inläggen. Men tyvärr är det nu bara så att tiden inte räcker till för att blogga varje dag längre, med nästan heltidsjobb, två barn och inte en enda ledig kväll flera veckor framöver. Är det inte möte av något slag så är det kurs eller gympa. Min träning lider också på grund av mina politiska engagemang, vilket kan göra mig smått bitter.
Nåja, här kommer nu ett litet inlägg på temat inredning i alla fall. det är nämligen så att finska Marimekko inlett samarbete med ombloggade, australiensiska Aesop och i april kommer två produkter ut som ett resultat av detta.

Aesop MArimekko

Aesop tillverkar ju olika typer av kropps- och hårdvårdsprodukter, och samarbetet tar fasta på de finska bad- och basturitualerna i form av en Body Scrub och en Body Balsam. Burkarna säljs med en bag prydd med Marimekkos ”Vellamo”-mönster. Du kan läsa mer om produkterna här.


Badrumsinspiration

Igår var det sex år sedan vi flyttade hit till Sandholm. Lika lång tid har vi ägnat åt att fundera över den kommande renoveringen av bastun och badrummet. Och vi funderar ännu. Det är tre mindre rum som nu alla är åtskiljda av tegelväggar och vanliga dörrar: omklädningsrum, duschrum och bastu. De ska förenas till en öppen helhet sedan, och till denna kommer ännu ett utrymme som tidigare hörde till hallen/farstun, men som byggdes bort då den renoverades för två år sedan. Det utrymmet är för tillfället någon form av ”ingemansland” – en köldbrygga utan värme som man går igenom varje gång man tar sig från hallen till duschen. Hur mysigt? Nej, inte alls.

Foto: Bo Bedre

Hur det hela ska se ut på insidan har vi ganska klart – det vi funderar på är om vi ska ha någon ny utgång direkt från bastun, till en ny tilltänkt uteplats på den sidan av huset, där vi har kvällssol. Och hur vi ska göra med pannrummet, som ligger bakom bastun, och som blir lite överflödigt efter att fliscentralen, som nu byggs, står klar.
Vi funderar väl vidare. I inspirationsmappen hamnar definitivt dessa bilder från Bo Bedre. Helt i min smak. Ja, förutom den fula blomkrukan då.

PS Imorgon utlovas ett efterfrågat inlägg på temat trädgårdsinspiration!


Apotekstrenden

Jag nämnde i förra inlägget att jag skulle återkomma till lite av innehållet i senaste numret av Plaza Interiör, och här kommer det första inlägget av två på temat trender. Den första är den så kallade ”apoteksdesignen”, som är så het just nu och som ägnas en egen sida i tidningen. Badrumsskåpet ska nämligen se ut som ett gammaldags apotek just nu, om man vill hänga med.

Foto: Plaza Interiör

Brunt glas och vita etiketter med linjära tidstypiska typsnitt fångar den rätta känslan. Ingen har väl missat att Lilla Brukets produkter är årets hetaste? Apotekstrenden hänger förstås ihop med den industriella stilen, som nu också tagit sig ända in i badrummet, vilket jag bloggade om här. Caisa K, en av mina absolut favoritbloggar, har en imponerande samling gammalt, äkta apoteksglas, och ägnade ett inlägg åt det häromdagen. Här är några av hennes bilder. Snyggt eller hur?

Foto: Caisa K


Industrial Clean

Industritrenden har avancerat ända in i badrummen och för den som fallit för stilen och har rätt grund att bygga  på, det vill säga grått, svart och vitt och en lite rå känsla,  råder ingen brist på accessoarer att välja på. L:a Brukets otroligt vackra, väldoftande och ekologiska produkter tar över Savon de Marseilles plats på handfatet och H&M Home erbjuder snygga badlakan och doftljus med rätt känsla. Även i Dermoshops serie för män finns passande produkter, såsom den tjärdoftande, svarta tvålen. Maskulint, fräscht och… fruktansvärt snyggt.

Foto: Eget collage med bilder från danska Rum, H&M Home, Lilla Bruket och Dermoshop

Läckert sovrum

Som jag redan antydde i förra inlägget så är jag, det långa jullovet till trots, allt annat än utvilad och fit for fight. Vad det beror på hör hemma i ett annat forum och inte här på bloggen, men de dagar inga inlägg dyker upp här så vet ni att jag istället ligger under en filt och försöker hitta energi och fokus igen. Det brukar dock sluta med att jag tröttnar på att betrakta allt jag vill förändra i vårt sovrum, och kliver upp ganska snart igen. Skulle jag ha det här sovrummet skulle jag förmodligen aldrig vilja lämna det. Här skulle jag till och med kunna lära mig att se tjusningen i att duscha på morgonen, istället för på kvällen. Wow alltså. Vill. Ha.

Foto: via Contemporist

Vackra tvålar

Jag har fallit pladask för Lilla Brukets vackra tvålar och flaskor, som figurerat både här och där i bloggvärlden under hösten. Åh, så fina dom är!

Och dessutom skulle de passa perfekt i vårt badrum, som går just i beige och brunt. Där står nu ett par pumpflaskor från H&M, som fylls på vartefter de blir tomma.

Savon de Marseille känns minst sagt uttjatat tycker jag, de syns ju i varenda inredningsreportage som finns och i alla stylade mäklarannonser, så jag har aldrig ens köpt de produkterna. Kanske Lilla Brukets produkter blir nästa stylingtrend då det gäller badrum?

Foto: Lilla Bruket samt privat