Funderingar kring hemmakontor

Regniga dagar som denna hinner man fundera på sådant som borde göras men som man annars aldrig hinner tänka på eller ta tag i. Såsom vårt stora behov av ett hemmakontor. Inom huset finns för närvarande fyra företag registrerade och vi har inte ens ett arbetsrum!

alvhem-kontor-2_510046dbddf2b359bf74b57b

För mig som jobbar som frilansande journalist blir det ohållbart att i längden sitta vid ett skrivbordet mitt i huset och jobba, eftersom jag inte kan stänga dörren bakom mig och jobba andra tider på dygnet än när huset är tomt.

Makens och sonens garderob kunde enkelt göras om till arbetsrum – dock ett väldigt smalt och litet sådant, ungefär som på bilden nedan, så det kanske är lika bra att vänta tills vi tar itu med den stora renoveringen av andra delen av huset, där två nya rum ska byggas.

Kontor1

Kontorsinredningen ser jag dock inte som något problem – den ska vara enkel, stilren, grafisk och ergonomisk. Massor med hyllor för förvaring av mappar och dokument, ett stor skrivbord med plats för två och bra belysning. Helst riktigt stora fönster också förstås. Inspiration kring kontorsinredning för företag hittar man massor av på nätet.

Tantjohanna.se

alvhem-kontor_510042879606ee68a2fc8bbc

En stor, vägghög anslagstavla eller moodboard förstås och så en stoor, vit skärm med ett silveräpple på ;)
Ett dilemma har jag dock. Jag har alltid römt om en Eames-stol vid mitt skrivbord, men frågan är ju hur ergonomisk den är för lång arbetsdagar…

SFD37F614A809294D1897B005DFE15AAAE2_1024x

Foton: via Alvhem, Google och andra bloggar


Moodboard på fanérskiva

Knappt hann jag spara ner de här bilderna från Alvhem Mäkleris försäljningsobjekt, så dyker de upp på Trendenser också. Inte så konstigt kanske, med tanke på att Frida fotat dem och hennes kompis Sara Widman är den som stylat dem. Sara är också kvinnan bakom företaget och webbshopen Wallstuff (med hur mycket snygg väggkonst som helst att klicka hem för den som har några lediga väggar).

 

Anledningen till att jag själv sparade ner bilderna i min inspirationsmapp är väl ganska uppenbar. När vi fixade upp Antonias rum inför hennes födelsedag ifjol, gjorde jag just en motsvarande anslagstavla åt henne i faner – en lyckad lösning tycker jag. Tanken att jag själv skulle kunna ha en motsvarande, lutad upp efter en vägg, har dock inte slagit mig före jag såg dessa bilder.

 Foto: Frida/Trendenser

Industrilampan som hänger slarvigt över kanten är pricken över i:et. I like! Problemet är bara att jag inte har någon ledig vägg att luta någon fanérskiva mot…


Kontorsdag

Sorry, det blir en pausbild som får illustrera dagens all work no play. Men ikväll återkommer jag med vinnaren i ZbH-tävlingen. Än hinner ni delta!

Foto: Plaza

Nytt från Ikea

Knappt hann IKEA:s nya pressbilder plinga in i inboxen, så var de också publicerade på många av de inredningsbloggar som jag läser. De gick med andra ord hem hos folket. Så även hos mig. Ordning och reda, vitt och svart, och så lite industrikänsla på det. Full pott.

Foto: Pressbilder Ikea

Mina bokstäver

För ett tag sedan berättade jag att jag äntligen hittat de ”rätta” bokstäverna att pryda väggen med vid mitt arbetsbord. De fanns hos den nya webbshopen ”Dreams of Molly”, och jag valde till slut ett silverfärgat A och ett svart Z.

Bokstäverna kan både hängas på väggen och stå för sig själva, så de är enkla att placera ut. Höjden är cirka 30 cm och tjockleken ca 4 cm.

Dessutom var betjäningen bra och leveransen snabb, så jag kan verkligen rekommendera ”Dreams of Molly”. Själv är jag jättenöjd med resultatet. Vad tycker ni – visst blev det snyggt?!

Foto: Privat

PS Håll utkik här ikväll – då blir det tävling och du kan själv vinna en bokstav från Dreams of Molly!


Anslagstavla

Med hänvisning till det här inlägget och anslagstavlan som vi gjorde till Antonias rum, kommer här en annan variant på en sådan. En limträskiva som man helt enkelt bara lutar mot väggen. Riktigt snyggt tycker jag. Tyvärr minns jag inte var jag hittade bilden.

 

Passar samtidigt på att posat två andra inspirationsbilder över arbetsrum, som legat i min mapp ett tag nu.

Moodboards kan vara väldigt snygga och inspirerande att ha framför sig då man jobbar, men jag skulle nog hellre ta utsikten på den översta bilden – en sprakande brasa. Skrivbordslampan är för övrigt den samma som jag själv har – och även vid mitt arbetsbord finns en inbyggd vägghylla fylld med mappar.


Maskulin arbetsplats

Kort efter att jag lovprisat bloggerskan Stylizimos härligt stylade arbetsplats, presenterade hon ännu en sådan – sin fästmans arbetshörna, som hon också gjort underverk med. Självklart måste jag lägga även dessa bilder till arkivet, och därmed även publicera dem här.

Foto: Stylizimo

Min arbetshörna

Inspirerad av både de här bilderna och de här, har jag nu fått till det lite mer i vår arbetshörna. Den ligger ännu så länge placerad mitt i korridoren som går rakt igenom huset, eftersom det som senare ska bli arbetsrum fortfarande är garage. Eftersom arbetsplatsen är synlig från så många håll i huset får den ju inte ta över för mycket heller, så det gäller att inte överdriva.

Tidigare hade vi ett brunt JONAS-skrivbord från Ikea samt bruna hyllor och ett par foton på barnen på väggen ovanför, och jag vantrivdes med alltihopa så till den grad att det inte ens finns några FÖRE-bilder tagna.

Helt klar är jag ännu inte heller. Ännu fattas en hög med ”buntband” för att åtgärda kabelkaoset under bordet, en ny papperskorg och en del andra småsaker. Stolen skulle jag förstås vilja byta ut mot den här, men av både ergonomiska och ekonomiska skäl så lär det inte bli av. Något säger mig att det inte är en stol man gärna sitter några längre stunder och jobbar på, speciellt inte med tanke på arbetshöjden.

Foto: Privat

Så vad tycks?


Till arbetshörnan

Regnet öser ner som vanligt och efter att ha blivit så inspirerad till att piffa upp min arbetshörna här hemma står nu ett antal nymålade hyllplan i grovköket och väntar på att torka för omgång två med penseln. Bort med det bruna – in med det vita. En hel massa nya pappers- och kontorsprodukter finns också på önskelistan, som den pappersnörd jag är. Tyvärr är ju inte utbudet av sådant här i Vasa så överväldigande. Klick-fingret frestas onekligen när man ser dessa ljuvliga tejper och produkter från Cox & Cox.

Foto: Collage av bilder från Cox & Cox

Väggkalender del två

Förra veckan öste jag lovord över Stylizimo-bloggerskan Nina Holst och hennes underbara arbetsplats. Och jag upphör inte att förvånas över hennes kreativitet. Kommer ni ihåg Ferm Living-kalendern i form av en väggdekal, som länge stått på min önskelista? Nu har Nina gjort en egen sådan med hjälp av målartejp och svart tavelfärg. Därmed blev hennes snygga arbetsplats om möjligt ännu mer perfekt i mina ögon. Hade jag bara en ledig vägg nu skulle jag skrida till verket direkt.

Foto: Nina Holst