DYI – Bord av lastpallar

Bord gjorda av EU-pallar eller lastpallar har blivit populära i samband med att den industriella trenden gjort sitt genombrott. Danska House Doctor såg sin chans och säljer färdiga pallbord för en smått astronomisk summa i sammanhanget  – 1054 euro ! Att tillverka ett lastpallebord själv är både enkelt och billigt. Det är helt enkelt bara att ta en eller två lastpallar, skruva ihop dem vid behov, slipa och måla eller olja om så önskas och skruva fast fyra hjul under dem. Vill man kan man komplettera med en glasskiva ovanpå för användarvänlighetens skull.

Foton: Interiörguiden, Cathrines Hjerterom och Dreams of Molly

Rottingstol i två varianter

Den har inte ens landat i de stora blågula varuhusen ännu, men den är redan på allas läppar. Ja, åtminstone känns det så då man kollat igenom sin Bloglovin-lista idag. Nya rottingstolen Storsele från IKEA, som lanseras i oktober. Det som slog mig direkt är likheten med klassikern Monét från danska Sika Design. En budgetvariant av den, måste man väl ändå få säga. Priset är dock bara ett cirkapris, enligt förhandsreklamen ligger det på 99 US-dollar, sedan vet jag inte vad det blir här i Finland. Monét-stolen hittar du bland annat här. Vilken väljer du – budget eller lyx?

Foto: Egna collage av bilder från ovanlänkade sidor

Vårens jackor

Vårens kappor ska uppenbarligen helst vara puderfärgade och ha detaljer i form av volanger, rynkor och knappar. I alla fall om man tittar på de här exemplaren, i varierande prisklass. Jag sökte förgäves efter en vårjacka ifjol som skulle passa både smaken och plånboken, men jag var nog för sent ute. Fick jag välja fritt av dessa så är det definitivt ChillNorway och Haléns som drar det längsta strået.

Foto: Eget collage av bilder från nämnda företag

Vårens koftor

Vi kör ett litet modeinlägg idag igen. Vårens klädkollektioner ramlar ju in både i affärerna och i webbshoparna nu och puderrosa verkar vara en av vårens färger. Här är två koftor, väldigt snarlika varandra. Priset skiljer sig dock desto mer. Den ena är från Ellos, den andra från Odd Molly. Vilken väljer du – lyx eller budget?

Foto: Eget collage, biler från ovanstående företag

Drömmar om O.M.

Jag tar en sväng in på sidospåret mode för ett kort ögonblick. Har ju länge drömt om en Wigwam-klänning från Odd Molly men även om den skulle rymmas i budgeten, vilket den ju verkligen inte gör då man går på barnavårdsstöd,  skulle jag ha mycket svårt att lägga så mycket pengar på ett enda plagg. Men oj vad den är fin! Finns bl.a. här. Ett billigare alternativ finns nu på Kapp Ahl, för en fjärdedel av priset. Vilken väljer ni?

Foto: Eget collage av bilder från KappAhl och Tintin Style

Budgetalternativ

Hittade ett prisvärt alternativ till handdukshängaren från Axor igår när jag halkade in hos Furnish. Denna klädhängare från Frost Design heter Wishbone och kostar 3 600 kronor. Långt ifrån 22 800 sek alltså. Riktigt snygg är den. Ännu en gång kan man konstatera att ”di danske kan”. Wishbone är nämligen formgiven av den danska designduon Busk + Hertzog och har sedan lanseringen 2008 belönats med såväl Red Dot som Good Design Award, samt blivit nominerad till 2009 års Designpreis.  Namnet Wishbone kommer från hängarens form, som är lånad av det Y-formade nyckelbenet hos vissa fåglar och som i engelsktalande länder kallas för just wishbone. Att dra isär ett sådant ben från exempelvis julkalkonen och på så vis vinna sig en önskning är förklaringen bakom namnet. Hängaren finns i många olika färger.
Lyx eller budget – lätt val då plånboken avgör!

Foto: Eget collage av bilder från Axor samt Furnish.se

PS Missa inte tävlingen nu – imorgon kväll dras vinnaren!Snygga skohorn

Vi behöver ett nytt skohorn till hallen, men vägghängda modeller i metall växer inte på träd precis. Och som vanligt gäller regeln att smakar det så kostar det. Menu´s modell formgiven av Charles Wilson är ett konstverk i sig – superelegant och vackert. Blomus´modell får väl sägas vara budgetvarianten, men inte alls lika vilsam för ögat. Vilken väljer ni?

Foto: Eget collage av bilder via Frapp och Blomus

Helgmys

Äntligen fredag! I helgen ska vi bl.a. ta upp båten ur sjön och göra den i ordning för vintern. Mycket god mat står på menyn och jag ska mysa i min nya velourdräkt (ja, när man är vårdledig och inte har råd med önskedräkten från Chill Norway får man köra på budgetalternativ istället) och läsa nyaste numret av favorittidningarna – Plaza Interiör och Elle Mat & Vin. Trevlig helg! PS Missa inte chansen att vinna en kolsyremaskin från Aqvia här!

Foto: Privat

Sökes: Snygg golvlampa

I flera ÅR har vi sökt efter en ny golvlampa till vårt vardagsrum. Utan att hitta någon vi gillat, till ett vettigt pris. Det man får punga ut med för en designlampa anser jag nämligen inte vara riktigt vettigt, om man nu inte är gjord av pengar. Min favorit hittills har varit Le Klint´s ”Snowdrop”, men den veckade skärmen kommer jag inte helt överens med och som sagt – inte priset heller. Tack vare det här inlägget fick jag dock upp ögonen på en för mig ny, stilren lampa och jag föll för direkt. Den kommer från Nordlux och heter Vanila, och kostar ca 90 euro. Den är väldigt lik AJ-lampan, men faktiskt så gillar jag budgetvariantens formspråk bättre! Så nu gäller det bara att övertala regeringen, så att säga… Priserna på bilen nedan är förstås i svenska kronor, och till vänster Arne Jacobsens lampa, til höger Nordlux´s budgetvariant.

Foto: Proforma och Lampgallerian

Tvättpåsar – budget eller lyx?

Två tvättpåsar i marin stil. Den till vänster återfinns faktiskt numera i vår sommarstuga. Det är ett fynd från H&M Home, i superbra kvalitet och till det otroliga priset 7,45 euro. Den är också rejä i storleken; 54 x 80 cm. Den till höger är aningen  mindre, 50 x 70 cm. Den finns hos Ocean Spirit och kostar 34 euro. Med andra ord nästan fem gånger så mycket. Vilken föredrar ni – budget eller lyxvarianten?

Foto: Bilder från ovannämnda sidor