Ytlighetsfri fredag

Det blev till slut en (kvinnlig) fotograf som fick upp ögonen på omvärlden, och det känns inte som det är läge för något ytligt fredagssvep idag. Det får räcka med en ögonblicksbild från vår entré, som jag tog när jag kom hem nyss. Under bilden och även här (klick) hittar ni en direktlänk där du som är bosatt i Finland kan donera en summa pengar med anledning av  flyktingkrisen i Europa.

Hösttrappa

Foto: Anna

Ge ditt bidrag här

 

 


Nytt på väggen

Som jag skrev i fredagssvepet häromveckan så har Desenio fått in massor med nya posters nu, bland annat flera fina kökstavlor i form av både vin-, kaffe- och örtguider. Dessutom – precis en sådan poster av Eiffeltornet som jag sökte medan vi var i Paris, men inte hittade. Nu hänger den i alla fall i vår hall, bredvid London-kartan :)

DEs 5

Des 3

Des 4

Ett gäng köksaffischer blev det också – om jag inte hittar någon plats för dem här hemma så fungerar de också jättebra som present. Jättefina är de hur som helst och som vanligt var leveransen från Desenio jättesnabb.

Des 1

Des 2

Foto: Anna

 I samarbete med Desenio

 

 


Ny välkomsttavla

Jag har länge varit trött på tavlan i hallen, som var den första, egna texttavlan jag gjorde. Det är några år sedan nu och den började kännas passé. Så idag fick jag ett ryck och gjorde en ny, och beställde den i posterformat 50×70 cm från Ifolor. Samtidigt passade jag på att beställa en fotoförstoring till köket, där det också börjar vara dags att byta ut trollsländan från Hagedornhagen. Det återstår att se hur lyckad den blir – det är alltid svårt att förutspå färgtonerna från skärm till print. Halltavlan ser ni i alla fall här nedan!

Wifi Egen

PS Missa inte tävlingen i samarbete med Aveo. Ni hittar den här (klick)!

 


Uppdaterat hörn

Problemhörnet i vår korridor, där man kommer in i huset från hallen, har fått sig en uppdatering efter att ha sett likadant ut i åtta och ett halvt år – endast ;) Den där riskvasten som jag älskade så högt när vi flyttade in, är inte riktigt lika prydlig längre efter att ha utstått en del barnlekar, och papperslamporna från Ikea började kännas hopplöst omoderna. Även bröllopsfotona fick flytta till ett annat rum för att ge plats åt London-tavlan, som jag äntligen fått inramad, och en ny, egen produktion intill.

HÖRN 1

Stolen är en Eames-kopia som jag hittade på Möbelcentralen i Vasa, tack vare tips från Anna-Lena. Istället för golvlamporna hängde jag upp en vanlig arbetslampa i taket. Texten på den egna tavlan – ”No pressure, no diamonds” kanske inte är den mest lättolkade, men för mig personligen har den en klar innebörd.

Hörn 2

 

Och ja, så här såg hörnet ut tidigare:

Hagen-3

Foto: Anna

Nu kör vi höstlov med höstens första glöggryta och en riktig slapparkväll! Återkommer imorgon med ett fredagssvep.


TGIF

Nytt och fräscht vid trappan efter att hönsen ätit upp mina tidigare callunor. Hoppas nu att enriset ska hålla dem borta från krukorna ;)
Här är det kort jobbdag som gäller idag, därefter utvecklingssamtal på dagis, tömning av loppisbord samt sedvandlig fredagsrunda till gravgården och bästa bageriet. En tårta ska jag också hinna fixa – imorgon fyller jag 26 ;)

Ljung 3

Ljung 2

Ljung 1
Foto: Anna

Trevlig helg!

 

 

 


Jul vid trappan

Ni missade väl inte första avsnittet av Jul mer Ernst igår hoppas jag? Nästa avsnitt kommer redan på onsdag och det sista dagen därpå. I gårdagens avsnitt fastande jag mest för de varma dryckerna och det han pyntade med utomhus. Plötsligt insåg jag att jag själv inte gjort det ett dugg juligt vid vår trappa. Dags för skärpning med andra ord.

 

 

Jag inhandlade några julröda äpplen och knipsade lite granris på hemvägen idag, och på fem minuter blev känslan en helt annan vid entrén. Varför hade jag inte insett tidigare att det här skulle göras?

Prydnadsgräsen har ju vissnat ner för länge sedan, och även krukorna som står vid badtunnan måste nu få sig en liten makeover om vi ska få någon julstämning under helgens badande. Det blir att hämta mer granris och äpplen imorgon!

 

Foto: Anna

Septembermåndag

Måndag, analkande storm och löv som yr kring trappan. Jag funderar på kläder till kvällens kandidatfotografering, planerar veckans jobb och undrar när jag ska få tid att sätta mig ner och ta itu med det egna företagandet. Det är mycket nu…

Foto: Anna

Plocka in naturen

En snabb fredagshälsning med två bilder från hallen. Hösten är ju min favoritårstid och jag älskar att plocka in naturen i inredningen då. Kvistar, kottar, rönnbär, vete, vass och så vidare. Det finns så mycket fint ute just nu – ta vara på det!

Foto: Anna

PS Ännu har ni några timmar på er att delta i ZbH-tävlingen om ni inte redan gjort det! Vinnaren meddelas på söndag!


Gult gånger två

Här kommer ännu ett inlägg på temat gult – eller åtminstone påskgult. För första gången i mitt liv har jag nämligen satt gula fjädrar i påskriset – men bara det i hallen. Eftersom den går helt i vitt och svart annars och det ändå stod en gul narciss på byrån där, så fick det gå med gula fjädrar för en gångs skull också. Vita hade förmodligen försvunnit mot den vita väggen, och tack vare narcissen blir det nu en röd gul tråd i rummet.

Igår bakade jag även minicupcakes som försågs med påskgul frosting. Amadeus ska ha knytkalas på sitt dagis på skärtorsdag och han ville ha muffins med sig. Minimuffins räcker gott och väl åt treåringar och ännu mindre barn, så sådana fick det bli. Det blev Leilas chokladcupcakes och en egenkomponerad frosting med apelsinsmak.

Foto: Anna

Påskgult i hallen – or not

Medans vi är inne på svart-gult tema slänger jag upp några nytagna bilder från hallen också, som just nu kryddas av just lite gult i form av en kruka narcisser. Tog egentligen bilderna för ett helt annat syfte, men just det där med multitasking borde jag bli bättre på, så då får det bli ett inlägg av dem nu då samtidigt.

Foto: Anna

Björkriset som syns i den svarta vasen på motsatt sida av fondväggen, ska ännu förses med vita fjädrar – något som dock tycks vara omöjligt att hitta i den här stan. Lila, gult, grönt, rött, you name it – allt finns, utom vitt. Återkommer med uppdatering kring det ifall jag hittar det jag söker. Eller – vad säger ni – borde man slå till med lite gult nu då för en gångs skull? Det här är ju det enda rummet som färgen skulle funka i nämligen…