Till julstädningen

Min vana trogen var jag tvungen att beställa hem Maison Belles Christmas Clean till årets julstädning. Bara med den blir det uthärdligt, helt enkelt. Jag hittade den hos Seitashop, där det också fanns en hel del annat trevligt. Bland annat diskmedel, allrengöringsspray och lite linnevatten blev det på samma gång. Alltid trevligt med fräscha flaskor på diskbänken. Och nej, detta är inget spronsrat inlägg, och ja, jag har betalt fullt pris för allt, men rekommenderar ändå gärna Seitashop :)

Seita 1

Seita 3

Seita 2

Foto: Anna

Linneförråd och trauman

Januari och februari är månader som jag de senaste åren ägnat åt att skapa ordning i garderober, skrubbar, lådor och så vidare. Sorterat loppissaker och sålt bort, fått mer utrymme och ordning och reda. I år är det annorlunda. Nu jobbar jag nästan heltid och det här är sysslor som jag inte ens hunnit tänka på ännu i år. Tills häromdagen, då jag fick syn på House of Philias inlägg om sitt linneförråd. Och så brast någonting inom mig liksom.

t (1 av 1)-279

Alltså Guuuud – vad skulle jag inte ge för att ha detta rum, detta vita krypin i mitt hus? Fyllt med lyxiga handdukar och lakan, allt i vitt, liksom väggar, golv och tak. Komplett med de snyggaste klädvårdsprodukterna från House Doctor – som inte ens går att hitta här i landet.

t (1 av 1)-278

t (1 av 1)-276

För att inte tala om lampan. Det är något annat än den gamla 90-talsplafonden som finns i vårt eget linneförråd…För jo, vi har ju ett sådant rum. problemet är bara att där finns inte bara linne, utan även makens och sonens alla kläder. Liksom hela vårt lager av täcken och kuddar, plädar och filtar, tyglådor, bordsdukar med mera. Och då blir det ju lite svårt att få till stånd den där helvita känsla liksom.

t (1 av 1)-277

Vi har också haft tankar på att göra om det här utrymmet till arbetsrum åt mig, men vart ska vi då ta vägen med allt som finns där? Visst, med olika lösningar kunde saken ordnas, men å andra sidan har vi ju också planerat att bygga arbetsrum i det som nu är garage och bara står tomt – eller snarare fullt – av skräp.

Garderob 2

I-landsproblem kan tyckas, men det tycker inte jag, som sitter mitt i huset utan arbetsrum och försöker jobba med sjukt barn hemma från dagis, och som hatar att stryka kläder. Ett arbetsrum – och ett snyggt linneförråd skulle ju göra bdåa sakerna mycket roligare och lättare.

Garderob 1

Någon form av uppdatering måste sannerligen göras nu för att få lite guldkant på vardagen. Här är ett gäng produkter som bara skriker på mig: Doftljus från DAY Home, doftpåsar och tvättkorg samt rengöringsmedel från House Doctor, linnevatten från L:a Bruket och handdukar från Esprit. Varorna finns på www.room21.fi.

Untitled-1

Foton: House of Philia, Anna och collage av bilder via room21.fi

Förvaringstips för pantflaskorna

Tänkte dela med mig av hur vi löst det här med förvaringen av alla pantflaskor och -burkar som kommer i ett hushåll. Ja, åtminstone i vårt… Vi släpar aldrig med oss panten varje gång vi handlar, utan först när vi har två fulla sopsäckar – vi pratar alltså 200 liters säckar här – så lämnar vi in panten. Barnen hjälper till med detta och de får sedan ta pengarna och köpa vad dom vill för dem. Tidigare hade vi flaskorna i några större plastlådor, men de var otympliga att ta med sig till affären och att plocka över alla flaskor till plastkassar är ju inte så lockande. Så vi köpte två Antonius-tvättkorgar från Ikea och placerade dem i grovköket. Innuti själva tvättkorgarna sätter vi sedan alltid en soppåse och så slänger vi flaskor dit. När de är fulla är det bara att rulla korgarna till dörren, lyfta bort sopsäcken med flaskorna i och slänga den i bagaget.

Foto: Bilder från Ikea med eget kludd

… och till grovköket

Jag sprang genom Hemtex idag och fick en plötslig, akut lust att piffa lite i grovköket (tvättstugan) också. Dit har jag nämligen inte lagt någon energi alls för att göra tvättandet och strykandet roligare, så nu var det nog dags. Det blev en korg för leksaker, som kan behövas vid alla blöjbyten, en ny tvålpump, ett doftljus och en lykta – som jag dock använder som behållare för topsen. Allt i petrolium, och allt till halva priset. Och genast blev det mycket mer lockande att gå dit och jobba!

IMG_6201

Foto: Privat