Fredagssvepet v.35

Ännu en vecka har förflutit i någon form av zombie mode. Tröttheten regerar just nu, och jag vet inte vad det beror på. Jag försöker hitta inspiration, motivation och energi men det vill sig inte. Man borde kanske pigga upp sig med lite höstshopping – om man bara hade tid. Mina gamla Hunters är trasiga och jag behöver nya, men inte ens det får jag hemklickat åt mig. En ny, tunn dunväst och en fin stickad tröja vore perfekt till. Gärna exakt i de här färgkombinationerna.

f7fa7c6ffc37adf1776fb48197e226e1

DSC_9771

Foto: Make Life Easier

Hösten är ju min favoritårstid, men i år känns det annorlunda, eftersom vi egentligen inte fick någon sommar. Jag kommer på mig själv med att längta tillbaka till Mallorca… och det har ju faktiskt gått hela fyra månader nu sedan Paris…


IMG_7239

Och – det är inte ens fyra månader kvar till julafton!!!  Ja, vi får se var vi landar – om vi nu kan bestämma oss för något innan alla resor är slutsålda. I väntan på lite ombyte kan man i alla fall glädja sig åt att det imorgon är Villaavslutning – och det om något är ju julafton för mig, som älskar fyrverkerier.

IMG_9324

d856230e6772f7b1be790f4931c21284

Vi firar som vanligt med kräftor och annat gott på Tallören. Någon form av dessert med äppel brukar höra till så här års, och jag plockade fram det här gamla favoritreceptet igår och skred till verket. Mums!

Äppelkaka

Apropå Tallören, säsongen lider ju onekligen mot sitt slut och vi har som vanligt inte alls fått gjort så mycket som jag hade hoppats på där ute. Hela sommaren har jag gått och irriterat mig på ”arrangemangen” kring gasgrillen – både där och här hemma. Eller snarare bristen på arrangemang. Båda grillarna ser ut att vara ditslängda på måfå och ingen form av arbets- eller avställningsyta finns bredvid. Hur händig karl jag än har hjälper det inte då han jobbar 24/7 med annat än egna hobbysnickerier, så nu funderar jag allvarligt på att köpa den här serveringsvagnen. Hittad på HobbyHall.

卥牶敲䍨絹硣桁汯繧70Z

Även IKEA har en del nyheter som jag är lite sugen på. Bland annat serien RIMFORSA, med en iPad-hållare och annat för köksbänken. Snyggt!

ikea_rimforsa2_790x440

En tapetsering av Deos pojkrum är ett måste i vinter och likaså en ny matta. Grått ska få regera och  RASKMÖLLE, RISTINGE, SALTBÄK är handvävda mattor av slitstark och smutsavvisande ull som är en del av ett IKEA-projekt med syfte att förbättra mattvävarnas arbetsvillkor i Indien. Säljstart 1 oktober.

PH129142

Det var allt för idag. Veckans sista text är skriven och skickad på korrektur också, så nu ska jag försöka byta om från zombie mode till beast mode och göra veckans sista gympass också. Avslutar därmed med ett citat från min Fitinspo-mapp på Pinterst.

IMG_0021

Trevlig helg!

 

 


House Doctor och favoritblogg

Oj oj vad mycket fint danska House Doctor har nu som jag skulle vilja klicka hem. Jag har sagt det förr och jag säger det igen – di danske kan! Ljusslingan, tavlan med A och kopparfärgad ram, de snygga boxarna och så glasboxarna att förvara till exemepl värmeljus i är bara några av de saker jag skulle vilja ha ur deras sortiment.

Inte blir det bättre av att de samma saker snyggt stylade hemma hos duktiga Anna Kvarnström heller, som driver bloggen Concept by Anna. Titta bara på dessa underbara bilder lånade från hennes blogg.

Foto: Eget collage av HD:s produktbilder samt Anna Kvarnström

Nytt från Ikea

Knappt hann IKEA:s nya pressbilder plinga in i inboxen, så var de också publicerade på många av de inredningsbloggar som jag läser. De gick med andra ord hem hos folket. Så även hos mig. Ordning och reda, vitt och svart, och så lite industrikänsla på det. Full pott.

Foto: Pressbilder Ikea

Nytt i köket

Ett par nya hyllor från Ikea har kommit upp i köket. Jag tröttnade på att ha salt- och sockerskålarna, tépaketen och honungen på köksbänken. Det ser rörigt ut, men jag vill ändå ha dem framme och nära till hands eftersom de används flera gånger om dagen. Tavellisterna från RIBBA-serien kan användas till mycket!

Foto: Privat

Lugn lördag

Lugn lördag hos oss denna helg. Vi har plockat årets sista (antar jag) trattkantareller och maken har jobbat några timmar. Antonia har varit hos en kompis och jag har tränat. När jag kom hem stod kvällens dessert klar i kylen. Den var över förväntan och receptet kommer imorgon. Till varmrätt blev det lite av dagens svampskörd, kycklingfiléer, grillade paprikor fyllda med fetaostcréme, rostade rotsaker och konjaks creme fraiche. En Farsdagstårta har jag svängt ihop också, men jag har inga stora förhoppningar på den. Det var ett nytt recept och nej, det var nog inte min grej.
Nu väntar vi på Så mycket bättre och Downton Abbey. Hon är obetalbar, Maggie Smith som Lady Grantham. Missa inte det!

Foto: Privat

Praktisk väska

Tillbringade en stund på sommarrean igår men fyndade inget stort, bara något smått åt barnen. En ny strandväska blev det också från Hemtex. Tycker dessa kassar är otroligt praktiska och rymmer hur mycket som helst. Packar hellre alla attiraljer som ska med till Tallören i dylika kassar än i vanliga ryggsäckar eller sportbagar. Och nu har vi strålande väder så det blir en dag på stranden!

Foto: Hemtex

Mijas arkivskåp

Jag fortsätter ännu på temat kontor och arbetsplats hemma. Jag skulle inte tacka nej till Mija Kinnings arkivskåp, som han hon uppe på sitt vindskontor. Men det fattas ju minst sagt lite yta… Här kan ni läsa mer om hur Mija bor, arbetar  – och bygger.

Foto: Från ovanstående länk

Ordning och reda (imorgon är det freda´)

Man blir handikappad utan karl. Ja, jag har ju en karl, men han har bara ett ben för tillfället, och desto fler taggar utåt. Idag får vi tack och lov lite hjälp av Tony och ett par praktikanter, så nu har äntligen hyllplanen i vår kontorshörna blivit flyttade så att mapparna får plats på höjden. Som jag retat mig på detta – och så länge! Ordning och reda är ju en förutsättning för att man ska kunna arbeta och ha koll på sina papper – jag avskyr motsatsen. Men nu är jag nöjd. För tillfället. För hyllorna är redan pinfulla, och behovet av ett skilt arbetsrum skriande stort. Fattar inte hur jag ska stå ut i flera år till innan vi är framme vid det målet.

Foto: Privat

Melankoli

Dagen började inget vidare. Gråmulet och den där förb….de blåsten som aldrig tar slut. Och så Jonas, som inledde med ett snubbla på ena kryckan och ramla igen, med all vikt på fel ben. Det blev att åka in på en ny röntgen för säkerhets skull.
På eftermiddagen började jag stuva om i köksskåpen. Har aldrig varit nöjd med fördelningen av porslin i dem det har inte funkat som det borde rent praktiskt. Och när man väl börjat med ett skåp, så liksom bara fortsätter det, som dominobrickor. Och mycket rikgtigt lyckades jag få sönder en antik kaffekopp också. Arvegods med stort affektionsvärde, även om jag aldrig dukar med just den servisen.
Nej, vi är inget muntert gäng just nu. För det är väl just idag, och först idag, som vi börjat inse vad detta benbrott kommer att innebära för oss alla, på alla sätt och vis.

Foto: Privat

Nytt från Sagaform

Ett annat företag som förstås också visade vårens nyheter på Formex-mässan är Sagaform. De levererar alltid och det är sällan man blir besviken på deras nyheter. I år hittade jag dock inte lika många ”måste ha:n” som tidigare år i deras vår- och sommarkollektion, men den här getingfällan designad av Matz Borgström är väl ändå ganska söt? ”Trap” heter den och fylls med saft eller annan söt vätska som lockar insekterna till sig.

SOS-serien, som kom ifjol och som jag började samla på, utökas med en del nya produkter.Skålar, ett fiskfat, smörknivar och smörbytta.

Fler nyheter finns i deras nya broschyr, som du hittar här.

Foto: via sagaform.se